Vilja logo
Fottur
Italia, Amalfi

Vandringsreise til Amalfikysten for alle sansene

Velkommen til en reise med innblikk i italiensk kulturhistorie og gastronomi. Sammen vandrer vi den magiske «gudestien» mellom Agerola og Positano. Ute i Middelhavet skimtes Capri hvor vi senere ankommer med båten for en rundtur på øya. Kaisa leder an når vi går leden i Monte Avvocata til pilegrimskirken og avslutter turen i spennende Napoli.

FOTTUR
Få plasser

Reisens høydepunkt

 • Vandringer i vakre historiske omgivelser med høydepunktet, blendende vakre "Gudenes sti"
 • Fotturer i pittoreske omgivelser, herlige italienske måltider, båtturer langs klippene
 • Topptur til Monte Avvokata 1015 moh med panorama utsikt
 • Vandring på magiske Capri med båttur rundt øya
 • Sitronvandring, smaking av lemonade, limoncello og sitronterte på en økologisk sitrongård
 • Turen avslutter i Napoli med unike utfluktsmuligheter som Pompeii og Vesuvio
 • 4 Stjerners hotel hele uken med god beliggenhet, både i Amalfi og spennende Napoli.
Dato: 23. sep - 30. sep 2024 / 8 dager
Pris 25 900 kr

Vandring langs vakre Amalfikysten ispedd kultur, natur- og matopplevelser

Dette er en innholdsrik reise der du får innblikk i italiensk kulturhistorie og gastronomi. For første gang flyr vi direkte fra Oslo til Napoli tur og retur. Kaisa tar deg med til pittoreske småbyer langs Amalfikysten, musikkbyen Ravello, perlen Positano og berømte Capri, og vi bor i Amalfi med den vakre katedralen og stranden rett ved. I Amalfi skrev Henrik Ibsen "Et dukkehjem" på Hotel Lune Convento (gjort om fra kloster til hotell). Her kan du drikke cappuccino i den stemningsfulle hagen og filosofere over livet i kulturhistoriske omgivelser. Vi går på sitronvandring på økologisk sitrongård, der vi smaker på produkter basert på verdenskjente Amalfi sitroner.

Vi avslutter uken i Napoli med sightseeing og shopping i denne livlige byen. Det blir selvsagt avslutningsmiddag med steinovnspizza i pizzabyen. Vulkanen Vesuvio og Popeii ligger i kort avstand fra Napoli, utflukt kan organiseres om ønskelig. NÅ med direktefly til og fra Napoli, som vil si korte transport etapper i Italia.

Vi yter og nyter
Vi spiser frokost på hotellet, kjøper med egen lunsj til turene og samles til felles middag på kvelden. Fokus på italiensk gastronomi hele uken! Det vil bli herlige måltider med italienske delikatesser: solmodne tomater, oliven, parmaskinke, pizza, pasta, oster og vin på utvalgte restauranter. Prøv italiensk is, gelato, nam nam!

Stedet

Amalfi er et meget ettertraktet ferieområde med store naturopplevelser, nydelig mat og svært gode bademuligheter. Hele kysten oser av sjarm og litt luksus, men ekte liv. De romerske keiserne hadde et imperium å velge fra, men de bygget sine sommervillaer på Capri. Du vil garantert også nyte den gode vinen, sitronlikøren og maten - akkurat som dem.

Amalfikysten er på UNESCOs verdensarvliste som et område av stor fysisk skjønnhet og naturlig mangfold. Stedet har vært bosatt siden tidlig middelalder og har arkitektoniske og kunstneriske verker av stor betydning. Her er en allsidighet som er tilpasset terrengets mangfoldighet, fra vingårder i terrasselandskap og hager i nedre skråninger til brede beiteland i opplandet.

Overnatting

Italia, Amalfi - Amalfi Residence

Amalfikysten er et populært reisemål og har en høy status i Italia. Vi skal bo på ærverdige Amalfi Residence 4* hotell, som ligger meget sentralt i Amalfi by og rett ved stranden. Hotellet, et tidligere aristokratisk palass, ble på 50 tallet omgjort til det flotte hotellet du opplever i dag. God frokostbuffet på hotellets takterrasse med havutsikt. Her kan du bestille så mange perfekte italienske cappuccino du ønsker til frokost!

Romtype: Delt twinrom
Rombeskrivelse:
Fine rom hvor alle har enten balkong med havutsikt eller terrasse ut mot den Piazza Duomo og Amalfi Katedralen.

Les mer

Napoli - Hotel Santa Brigida

Hotel Santa Brigida ligger sentralt i Napoli, rundt hjørnet fra Parish Santa Brigida og La chiesa San Michele a Port'Alba. Dette hotellet har 4 stjerner og ligger i nærheten av Teatro Augusteo og Palazzo Zevallos Stigliano. Hotellet har kun noen får rom.

Rom:
Delt twinrom
Rombeskrivelse:
Alle rommene har aircondtion, minibar og TV. Rommene har egen balkong.

Les mer

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoach og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Nivå og terreng

Nivå: Middels

Terreng: Lett terreng, fine stier langs vei og skog. Turen har mange trapper!

Været

Temperaturen ligger mellom normalt på 20-25 grader. Været er stabilt og varmt i september. Men været kan vi likevel aldri garantere.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Italia

Dato: 23. september 2024

Antall dager:8

Pris fra: 25 900 kr

Hva er inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo - Napoli
 • Transport tur/retur flyplassen til hotell med minibuss/flybuss
 • Båt, ferge og bussbillett til alle vandringsetappene
 • Overnatting 6 netter i delt dobbeltrom på 4* hotell med frokostbuffé i Amalfi
 • 1 natt på 4* hotel i Napoli inkludert frokost.
 • 3 italienske middager (uten drikke) på utvalgte restauranter
 • Velkomsdrikke
 • Båttur og opplevelser på Capri
 • Lemontour med omvisning og smaking på økologisk sitrongård
 • Kostholdscoach Kaisa Hafredal er med hele veien

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Napoli
Dato:23. sep.
Avgang: 23. september - kl. 07.00
Hjemreise
Fly fra: Napoli
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:30. sep.
Avgang: 30. september - kl. 11.15