Vilja logo
Fottur
Italia, Rundtur i Italia

Rundreise med vandring og vin i Italia

Vi vandrer i vakre Trentino og Veneto regionen på urgamle stier med utsikt over pittoreske byer høye fjell og innsjøer. Sammen med Kaisa drikker vi bobler, spaserer og nyter italienske perler på rad og rekke.

Reisens høydepunkt

 • Fotturer i Italiensk natur langs Gardasjøen og ved foten av Dolomittene
 • Italienske bobler- besøk og omvisning til flere anerkjente vingårder
 • Italienske delikatesser - mat og vin
 • Perlene Venezia, Verona, Gardasjøen og Trento
 • Kulturopplevelser på historiske plasser
Dato: 12. okt - 19. okt 2024 / 8 dager
Pris 23 900 kr

Vakker natur, bobler og italienske delikatesser

Vi starter reisen med direktefly til Venezia før vi tar oss innom romantiske Verona i Veneto regionen. Byen som er er kjent for William Shakespeares Romeo og Julie, rosa marmor og sprudlende Prosecco, Soave hvitvin og Amarone rødvin.

På denne uken i Italia besøker vi den ene italienske perlen etter den andre i Veneto og Trenino regionen. Byer og steder som Verona, Gardasjøen, Trento, Cartizze og Venezia.

Trentino regionen er beliggende mellom Gardasjøen og ved foten av Dolomittene. Her lages blant annet Italiensk champagne, Ferrari. Regionen inneholder vakker natur som er skapt for vandring. Vi vandrer langs Gardasjøen i nord og i fjellene nær Dolomittene. Blant annet den berømte turen Sentiero del Ponale.

Vi drikker bobler og god vin, spiser Italienske delikatesser, nyter vakker natur og Italiensk kultur. Med omvisning på anerkjente vingårder i vinregionene Veneto og Trentino blir vi godt kjent med vinproduksjonen.

Uken avsluttes i Venezia med besøk til blant annet vakre Rialto broen og Peggy Guggenheim private kunstkolleksjon om du er interessert i vakker kunst. En tur i Jødeområdet og en gondol tur på kanalen med italienere i sort hvit stripete t-skjorte frister nok også mange.

Vi yter og nyter

Vi spiser frokost på hotellene, kjøper med egen lunsj til turene og samles til felles middag på kveldene. Det blir fokus på italiensk gastronomi hele turen med italienske delikatesser som solmodne tomater, oliven, parmaskinke, pizza, pasta, oster og vin på utvalgte restauranter. Hva med å prøve italiensk is, gelato?

Velkommen til denne nye reisen med Kaisa som elsker Italia.

Stedet

På denne turen skal vi oppleve mange nydelig Italienske perler:

Den romerske vakre byen Verona i Veneto regionen er kjent for William Shakespeares Romeo og Julie. Med rosa marmor, gamle kirker og broer i pittoreske omgivelser. Området er også kjent for sprudlende Prosecco, Soave hvitvin og Amarone rødvin.

Helt nord i Gardasjøen finner vi byen Riva del Garda. Med mulighet for toppturer med utsikt over Italias største innsjø Gardasjøen. Sjøen ble utgravd fra den siste istid av isbreer i Alpene. Det er bratte fjellsider både på østsiden og vestsiden. En kjent vandringsrute er blant annet Sentiero del Ponale.

Trentino regionene, med fjellbyen Trento ligger nederst ved foten av Dolomittene og er omringet av høye fjell, vingårder og kulturlandskap. En av de mest kjente vingårdene er Ferrari som produserer Italiensk Champagne.

Venezia består av 175 kanaler og 435 broer og det gjør det vanskelig å kjøre. Noe som gjør at byen er helt uten biltrafikk. Venezia er kjent for sine kanaler, sin arkitektur og sin historie. Noen av de mest kjente landemerkene i Venezia er Dogepalasset, Rialtobroen, Sukkenes bro og Markusplassen.

Overnatting

Italiensk rundtur

Vi bor på hotell med god standard og beliggenhet.

1 natt i Verona
2 netter nord ved Gardasjøen
2 netter i Trento
2 netter i Venezia

Les mer

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoach og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Nivå - Middels +

Vandringsnivå - Terreng

Nivå: Middels +

Terreng: Lett terreng, fine stier langs vei og skog. Noen bratte opp/nedstigninger

Praktisk informasjon og vær

Godt fottøy er et «must». Turene krever fjellstøvler/solide tursko med gode såler og støtte.

Temperaturen ligger mellom 20-25 grader. Men været kan aldri garanteres så pakk med både lette og noen varme klær. En vindjakke og beskyttelse mot sol og varme som caps, solbriller og solkrem. Ta gjerne med en stor drikkeflaske, gåstaver om du ønsker og en lett tursekk med sitteunderlag.

Helseskjema

Et helseskjema blir sendt ut før avreise for kartlegging.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Italia

Dato: 12. oktober 2024

Antall dager:8

Pris fra: 23 900 kr

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo – Venezia
 • Transfer tur/retur flyplassen til hotell med minibuss
 • Transport til alle vandrings etappene
 • Transport mellom alle byene
 • Overnatting 7 netter i delt dobbeltrom med frokostbuffé
 • 4 italienske middager med velkomstdrink på utvalgte restauranter
 • 1 vinsmaking på Ferrari Champagne vingård med omvisning
 • 1 omvisning, vinsmaking med delikatesser
 • Rundreise med opplevelser i Verona, Gardasjøen, Trento, Venezia
 • Kostholdscoach Kaisa Hafredal er med hele veien
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Italia, Venezia
Dato:12. okt.
Avgang: 12. oktober - kl. 10.40
Hjemreise
Fly fra: Italia, Venezia
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:19. okt.
Avgang: 19. oktober - kl. 14.00