Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise, VIOVER60 REISEGØY
Italia, Venezia med Kristin

Skriv deg innover med journalist og forfatter Kristin Flood

Kristin Flood inviterer deg på en kulturell skrive workshop til hennes Venezia! Bli inspirert av verdens vakreste by med skriving, litteratur, kunst, utsøkt mat og italienske viner.

Reisens høydepunkt

 • Varm opp skrivemusklene på originale måter
 • Lær å håndtere den indre kritikeren som saboterer skrivingen
 • Kristin har bodd i Venezia i 30 år og viser fram byen fra innsiden
 • La Venezias kunst og skjønnhet åpne nye kreative impulser
 • En uforglemmelig kreativ happening!
 • Personlig og sjarmerende hotell med skrivestue
Dato: 16. okt - 21. okt 2024 / 6 dager
Pris 18 895 kr
Enkeltromstillegg: 3 900 kr

Skrivekurs i nydelige Venezia

Under denne reisen har vi fokus på hva skrivingen kan åpne opp i oss. Du lærer å bruke skrivingen som et kreativt uttrykk og et verktøy for personlig utvikling. Tilnærmingen til skriveprosessen er unik. Det er en opplevelse snarere enn et vanlig skrivekurs. Kombinasjonen av praktiske øvelser og undervisning inspirerer og åpner nye perspektiver. De unike historiske omgivelsene inspirerer og du får en introduksjon i byens historie og kunsthistorie.

Finn gløden og gleden i det å skrive

Kurset er for alle som har lært å sette bokstaver og ord i rekkefølge. Det handler ikke om skriveteknikker, men om å finne gløden, gleden og flyten i det å skrive. Og det handler om nysgjerrighet etter å komme i kontakt med det hver enkelt har inni seg.

Et viktig moment er å håndtere “sabotøren”, stemmen i oss som stopper inspirasjon og pågangsmot. Når vi blir kjent med hvordan den opererer, blir det enklere å overse det den prøver å begrense, og heller la seg fascinere av den skaperkraften vi alle bærer. Hver og en av oss er unike med vår egen farge eller tone og målet med kurset er å sette denne tonen på papiret gjennom skrivingen. Kurset er ikke skriveteknisk orientert og heller ingen form for terapi, men et dypdykk i dine egne muligheter. Ingenting under kurset blir evaluert og ingenting blir kommentert. Det handler om metoder og øvelser, og det som skrives forblir privat.

Stedet

Kristin elsker sin annen hjemby Venezia - skjønnheten, stemningen, kunsten, stillheten og byens historie som starter på 700-tallet. Som journalist elsker hun å fortelle om denne magiske byen. Med et unikt engasjement og et talent for å knytte fortid og nåtid, greier hun å engasjere sine gjester på en særegen måte. Etter noen timer med Kristin får du lyst til å vite mer, lære mer og komme tilbake hit for å fortsette å utforske byens kunst, arkitektur og utallige kanaler og smug. Du vil oppleve nettopp det hun hevder; at Venezia er en utømmelig skattkiste av spennende oppdagelser.

Overnatting

Venezia, Ca’della Corte

Vi skal bo på det sjarmerende boutique hotellet Ca’della Corte, sentralt beliggende i Venezia, kun 5 minutters gange fra bussterminalen Piazzale Roma. Hotellet ligger i et palazzo fra 1700-tallet, med en liten hage, og er modernisert til et behagelig hotell med sjarmerende rom, alle litt forskjellige. Det serveres frokost i fellesrommet og det er her vi holder våre daglige skrivekurs – når vi gjør det innendørs.

Les mer

Leder

Kristin Flood

Reisetyper: VIOVER60 REISEGØY

Kristin er leder for et fantastisk skrivekurs i Venezia

Portrettbilde av Kristin Flood
Les mer om Kristin Flood

Program

Måltider på reisen

Til lunsj foreslår vi restauranter utenom de klassiske turistfellene, de som ønsker felles lunsj kan være med. Det samme gjelder middag om kvelden. Lunsj og middag betales individuelt i euro cash på stedet, frokost er inkludert i prisen.

Byvandring med Kristin

Å oppleve Venezia sammen med Kristin Flood, som har bodd her i 33 år, er en personlig og spennende erfaring. Som mangeårig journalist med tilknytning til Aftenposten, er hun en ekte ‘storyteller’ som elsker å fortelle historier. Du lærer mye om Venezias tusen år lange historie og vil bli mer nysgjerrig på dette unike stedet på kloden. Kristin tar deltakerne med til smuget der Marco Polo ble født og forteller om hans liv. I den jødiske ghettoen, der handlingen i Shakespeares ‘Kjøpmannen i Venedig’ foregår, forteller hun om dramaet. Og har noen lyst til å vite mer om kvinnebedåreren Giacomo Casanovas kvinnetekke, renessansemaleren Tizians fargepalett eller Lord Byron og Ernest Hemingways lidenskapelige forhold til byen, anbefaler vi å melde seg på en byvandring med henne.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Italia

Dato: 16. oktober 2024

Antall dager:6

Pris fra: 18 895 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Flyreise med direkte fly til Venezia
 • Flyreise med kort mellomlanding på returen fra Venezia
 • Overnatting 5 netter i delt rom
 • Frokost daglig
 • 5 dagers skrivekurs med Kristin Flood
 • Herlig fellesskap med andre skrivelystne
 • Mindre gruppe
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Venezia
Dato:16. okt.
Avgang: 16. oktober - kl. 06.40
Hjemreise
Fly fra: Venezia
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:21. okt.
Avgang: 21. oktober - kl. 10.50