Vilja logo
Fottur, Kultur- og opplevelsesreise
Tanzania, Kilimanjaro

Kilimanjaro - den ultimate fotturen til Afrikas høyeste fjell

Velkommen til en av de største "bucket list" reisemålene - Kilimanjaro. Vilja i samarbeid med Ekspedisjonsreiser inviterer deg til å bli med på denne ultimate reisen, ledet av norsk og tanzaniansk kvinnelig guide.

Reisens høydepunkt

 • Utsikt fra verdens høyeste frittstående fjell
 • Kommer tett inn på afrikansk kultur
 • Utflukt til Maji Chemka - Kilimanjaros varme kilde
 • En stjernehimmel du aldri vil glemme
 • Unike og varierte naturopplevelser
 • Machameruten med variert natur og ekstra akklimatisering
Dato: 3. feb - 14. feb 2025 / 12 dager
Pris 45 000 kr

Grip sjansen: Bli med å bestige Kilimanjaro med andre damer!

Dette er en eventyr som vanskelig kan sammenlignes med noe annet. Hver dag er ulik i forhold til klimasoner, naturomgivelser og utsikt.

Med kun 12 plasser på denne spesielle og unike turen, anbefaler vi deg å ikke vente for lenge med påmeldingen. Forberedelsene starter i Moshi med utflukt til Kilimanjaros varme kilde, Maji Chemka, hvor vi bader og spiser lunsj tilberedt av vår egen Kilimanjaro-kokk. Sammen bestiger vi Kilimanjaro via den vakre Machameruten, som er kjent for sin varierte natur. Det vil ta 7 dager å bestige fjellet, og vi har i tillegg lagt inn en ekstra akklimatiserings dag for å ha størst mulig sjanse til å nå toppen.

Dette blir et ekte Afrikansk eventyr - her snakker vi "Girl Power"!

Kvinner på reisen

Ekspedisjonsreiser jobber kontinuerlig med å gjøre endringer og skape en mer rettferdig hverdag og fordeling i områdene vi reiser til. Vi ønsker at flere kvinner skal sysselsettes, og slår et slag for dette ved å rekruttere og fremme dette. På denne turen vil vår nye, faste, kvinnelige guide være hovedguide, og vi vil forsøke å sysselsette flest mulig kvinner som bærere. Vi håper dette bidrar til å skape en endring lokalt - og at flere kvinner skal bli inspirert til å ta seg arbeid i et ellers mannsdominert yrke. Som vanlig går vi i front og skaper de endringene vi ønsker.

Stedet

Mount Kilimanjaro er ”kronen” i Tanzania og Afrika. Med en høyde på 5895 m er det den høyeste toppen i Afrika, det høyeste frittstående fjellet i verden, og en av de største vulkaner. Foten av det enorme fjellet har en diameter på ca 70 km. På en klar dag kan dette imponerende fjellet sees fra en distanse på mer enn 160 km. Selv om Kilimanjaro ligger bare tre grader sør for ekvator, er toppen av fjellet permanent dekket med snø og is. Elefanter, leoparder, løver og colobusaper er blant de fastboende dyrene i parken. Fjellet omringes av regnskog som sikrer fruktbarheten av de frodige landskapene hvor Chagga dyrker sin kaffe, mais og bananer.

Mount Kilimanjaro kan bestiges mesteparten av året, selv om det er utilrådelig i løpet av regntiden, som er april og mai, og under den korte perioden i november.

Overnatting

Tanzania - Kilimanjaro

På denne reisen bor vi på Weru Weru River Lodge:

Weru Weru er en koselig ''oase'' i utkanten av Moshi. Hotellet har store rom, bar og et fint basseng midt på eiendommen. Det er god mat og en koselig atmosfære. På klare dager er det utsikt mot toppen av Kilimanjaro fra hagen. Perfekt sted å bo før og etter en Kilimanjaro bestigning.

I tillegg bor vi 6 netter i telt under reisen. Her bor vi to og to i gode fjelltelt (3-mannstelt)

Les mer

Leder

Lokal leder

Reisetyper:

Lokal leder

Våre lokale ledere rundt i verden kjenner stedene som sin egen baklomme. De er håndplukket av oss eller våre samarbeidspartnere på bakgrunn av sin særegne kunnskap som gjør reisen ekstra interessant og minneverdig. De er gode historiefortellere og engasjerte i å formidle sine aktiviteter. Gode sosiale egenskaper er også på plass, og vi vet at de vil ta godt vare på dere der ute i verden.

Portrettbilde av Lokal leder
Les mer om Lokal leder

Program

Nivå - Moderat

Turnivå er satt til nivå 3 - moderat:

Du må være i normal fysisk form og ha pågangsmot for å kunne gjennomføre disse turene. Du må være klar for en utfordring, og du bør ha forkunnskaper om det du skal delta på. De fleste turer går over mange dager, og vi overnatter ofte i telt.

Turen er likevel oppnåelig for alle som er i normal fysisk form.
Det vil si at du som deltager må kunne gå en 4-5 timers tur flere dager på rad (typisk hytte til hytte i Norge). Utenom at det er flere dager på tur, er tempoet lavt, og dagsetappene er veldig overkommelige. Fjellet er ikke teknisk vanskelig.

Praktisk informasjon

Ved alvorlige høydeproblemer vil man bli evakuert til lavere høyder – som er den beste behandlingen mot høydesyke. Det er et krav at alle har tegnet gyldig reiseforsikring som inkluderer evakuering med helikopter samt hjemtransport før avreise.

Vi stiller store krav til vår lokale samarbeidspartner. Vi samarbeider med de vi mener er de beste i bransjen, og som er kjent for å sette sikkerheten til deltakerne høyt. Vi kan aldri garantere at ulykker ikke oppstår, men du kan være sikker på at vi har gjort det vi kan for å legge til rette for at sjansen for ulykker er lavest mulig.

Leder på reisen

Jani Thorenfeldt Barfod - Guide

Jani er utdannet sykepleier og bor i Larvik. Hun har blant annet besteget Kilimanjaro, Elbrus, Island Peak i Nepal og Aconcagua. Jani trives best ute på tur med ryggsekk og fjellsko. Jani er kunnskapsrik, sterk i fjellet og skaper god stemning i grupper. Dette kombinert med hennes positive holdning og avslappede væremåte gjør henne til en utmerket guide og ekspedisjonsleder.

I tillegg til Jani vil det være 4-6 lokale guider, egen kokk og ca. 40 supplerende bærere. Det blir et stort team - og vi har rekruttert flere kvinner på denne reisen.

Klima

Klimaet kan grovt deles inn i 3 soner.

Langs kysten, øyene utenfor og området rundt de store innsjøene er det varmt og fuktig tropisk klima; ofte med luftfuktighet opp mot 90 %.

På høyslettene er det temperert klima med temperaturer ned mot 15 grader om natten og enda lavere jo høyere over havet du kommer. På toppen av Kilimanjaro kan temperaturen komme ned mot 10 til 15 minusgrader.

Lavereliggende sletteområder i innlandet har varmt og tørt klima. Varmeste tiden er november til mars med variasjoner fra ca. 25 til 35 grader. Det er to regntider i Tanzania; en kort regntid i perioden fra november til januar og en lang regntid som starter i april og varer ut mai/juni. I den korte regntiden er det mer sporadiske nedbørsmengder, bare korte byger, mens det kommer store nedbørsmengder kombinert med tordenvær i den lange regntiden. Mest regn i april.

Rundt Kilimanjaro kan det komme noen byger uavhengig av regntiden, det er fjellet som bidrar til dette.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Tanzania

Dato: 3. februar 2025

Antall dager:12

Pris fra: 45 000 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Kilimanjaro
 • All transport i henhold til program
 • 6 netter i gode fjelltelt på Kilimanjaro
 • 3 netter på hotell i Moshi inkludert frokost og middag
 • Alle måltider på fjellturen
 • 7 dagers bestigning via Machameruten
 • Kokk og bærere
 • Medbragt toalett (kun for gruppen)
 • Camputstyr: Telt, messetelt, stoler og bord
 • Norsk leder fra Ekspidisjonsreiser
 • Lokale engelsktalende guider
 • Parkavgifter
 • Medlemskap i AMREF flying doctors
 • Prisen inkluderer ikke
 • Tips til guider (250 - 300 USD)
 • Enkeltrom i Moshi (+ 1750,-)
 • Eget fjelltelt i Kilimanjaro (+250,- pr. natt)
 • Visum
 • Mat og drikke utenom programmet