Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
India, New Delhi, Jaipur, Agra, Varanasi

Rundreise i mystikkens land

India, en verden full av kontraster med enorme variasjoner i kultur, tradisjoner og natur. Lokalkjente Jyoti tar deg med på en personlig og sanselig rundreise du aldri har opplevd maken til. Dette er reisen for deg som søker en annerledes, personlig og magisk reise med utallige opplevelser og mystikk!

Reisens høydepunkt

 • Det berømte kjærlighetsmonumentet, Taj Mahal
 • Storbypuls i travle New Delhi
 • Kongelig opplevelse i den rosa byen Jaipur
 • Tiger safari i nasjonalparken
 • En by som er eldre enn historien - Varanasi ved Ganges
Dato: 17. okt - 27. okt 2024 / 11 dager
Pris 34 500 kr
Enkeltromstillegg: 9 900 kr

En reise til India er tettpakket med farger og sterke inntrykk

Inntrykkene du får i møte med India lar seg ikke beskrive med noen få ord. Du opplever enorme variasjoner i kultur, tradisjoner og natur. Det gamle vedvarer side om side med det moderne. Du ser og opplever en kultur helt ulik vår. Du befinner deg midt i et mylder av mennesker, dyr, lukter og lyder. I et av verdens eldste land, gir vi deg mangfoldet i en fargerik eksplosjon av skjønnhet og mystikk.

Jyoti har håndplukket steder kjent for sin unike og rike historie. Du får oppleve Taj Mahal, storbyer som Delhi og Jaipur, palasser, dyreliv, templer og ikke minst komme tett på lokalbefolkningen.

Eventyr i New Delhi

Vi starter eventyret i hovedstaden New Delhi. Høye lyder av hindu-pop og iltre bilhorn, lukten av krydder og stekt mat følger vinden. For ikke å glemme alle fargene. Vi ser spor etter britiske kolonister. De kjente britiske arkitektene Edwin Luytens og Herbert Baker tegnet byen, regjeringskvartalet og flere av monumentene.

Vi lytter til den fascinerende historien om byen som er delt i en ny og en gammel del. I Jaipur får vi et innblikk i Indias tidligere storhetstid med fantastiske byggverk og overdådig luksus.

Turen går videre med en uforglemmelig safari i nasjonalparken Ranthambore. Gjennom bilvinduet kommer vi tett på tigre og andre ville dyr i sitt naturlige habitat.

I byen Agra tre timer fra Delhi, ligger et av verdens vakreste byggverk, kjærlighetsmonumentet Taj Mahal. Det ble bygget av stormogulen Shah Jahan til minne om hans yndlingskone Mumtaz. Monumentet regnes som det ypperste av arkitektur i Mogulriket (1500-1700 tallet).

Vi avslutter rundturen i Indias mest hellige by, Varanasi ved Ganges. Vi tar deg med på kveldsseremoni «Aarti» og en uforglemmelig båttur på den hellige elva Ganges i soloppgang.

NB: Reisen er beregnet for 10 betalende kunder og det kan bli prisendring om det er mindre enn 10 reisende.

Stedet

Alle må besøke India minst én gang i livet. Ingen andre land i verden kan forbause deg slik den kan. De levende fargene overalt, trafikken og tutingen, kuene på gaten, de smilende ansiktene og det komplette kaoset – alt sammen for å skape en verden full av kontraster, helt annerledes enn alt du noen gang har sett.

Reisen din til India kan være

 • uventet, men likevel herlig
 • utfordrende, men likevel givende
 • hjerteskjærende, men likevel sjeleglad

Med øyeblikk på nært hold som vil ha kraften til å forvandle ditt syn på verden og din plass i den. En ting er sikkert: du kommer ikke tilbake helt den samme. India er rett og slett utrolig!

New Delhi er hovedstaden i India og er best kjent som stedet for Indias nasjonale regjering. New Delhi har stor historisk betydning siden det var hjemsted for mektige mennesker, som Pāṇḍavaene og Mughals. Byen har mange historiske monumenter og turistattraksjoner samt livlige markedsplasser. Det røde fortet fra 1600-tallet er en masse kupler og tårn, mens Chandni Chowk er en øvelse i vennlig pruting. Jantar Mantar har større enn livet solar og astronomiske instrumenter som fortsatt brukes til å forutsi været. Reisende og lokalbefolkningen strømmer til India Gate, det nasjonale monumentet i India som hedrer soldatene som døde i første verdenskrig og den tredje afghanske krigen.

Jaipur er statens hovedstad og Indias første planlagte by i Rajasthan. Kongenes Land. Dette er et sted fylt med så mye historie, så mye arkitektur og så mye tradisjon at det er en ren og skjær glede å reise rundt i. Her finner du ekstravagante fort, slott, palasser og templer som noen ganger har blitt slukt av den moderne, indiske storbyen. Her styrer fortsatt maharajaene – og en naturlig del av Rajasthans hverdagsliv er staselige barter, turbaner og fargerike kleder.

Agra er en by i India, Uttar Pradesh, ved elven Yamuna, 190 km sørøst for Delhi. Den er et samferdselsknutepunkt med variert industri, blant annet produksjon av skotøy, glassvarer, smykker og tekstiler. Der finnes også et universitet. Agra har svært mange tilreisende på grunn av de mange storslåtte byggverkene fra Agras tid som stormogulens hovedstad i 1556–1658. Langs bredden av Yamuna ligger Taj Mahal og Agra fort. Taj Mahal ble bygd av Shah Jahan, som mausoleum over hans yndlingshustru. Agra fort, bygd i 1564–1572, er omgitt av murer i rød sandstein. Innenfor murene ligger den storslåtte Perlemoskeen (1646–54) og andre palasser. Både Agra fort og Taj Mahal står på UNESCO Liste over verdens kultur- og naturarv.

Varanasi eller Banaras er en av de eldste byene i verden. Det ligger på bredden av elven Ganga som sprer seg over et 1535 kvadratkilometer stort område i delstaten Uttar Pradesh. Det ligger mellom sammenløpene av elven Ganga og Varuna og elven Ganga og Assi-elven. Landet Varanasi (Kashi) har vært det ultimate pilegrimsmålet for hinduer i evigheter. Hinduer tror at en som er nådd til å dø i Varanasi-landet vil oppnå frelse og frihet fra syklusen av fødsel og gjenfødelse.

Overnatting

India, Rundreise i mystikkens land

Dette er en reise på 10 netter hvor vi skal bo på flere 4 stjernes hoteller.

Romtype: Standard twin rom eller enkeltrom.

 • New Delhi – The Park
 • Jaipur – Shahpura House
 • Ranthambore – Jungle Vilas
 • Agra – The Trident
 • Varanasi – Rivatas by Ideal
 • Siste natt i New Delhi på Pride Plaza Aerocity

NB: Endring til et annet hotell kan skje, men det blir samme standard eller en høyre standard.

Les mer

Leder

Jyoti Mishra Sthapak

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise

Jyoti er sosial og liker å være sammen med mennesker. Hun er opprinnelig fra India, men har bodd i Norge de siste 15 årene – og snakker både flytende norsk og hindi. Jyoti er glad i de gode opplevelsene – og elsker å utforske verden. På reise med Jyoti kommer du tett på stedets kultur og får innblikk i dets historie. Hun pakker finkjolen i kofferten og tar deg med på alt fra fantastiske templer i India til hundeslede på Svalbar!

Portrettbilde av Jyoti Mishra Sthapak
Les mer om Jyoti Mishra Sthapak

Program

Praktisk informasjon

Visum til India må ordnes på forhånd. Mer informasjon kommer etter bestilling.

Tips:
Flere av de store turiststedene tar et tips og kameraavgift.

Transport
Det er store avstander i India, og vi kjører for det meste rundt i buss. Bussen er av god standard og har luftkondisjonering. På veien stopper vi opp for benstrekk, lunsjpauser og fotopause. Vi anbefaler at du tar med en god bok eller to og kanskje en pute.

Lunsjtid:

Vanlig lunsjtid i India er fra kl 13:00-15:00. Bussturer gjennom forskjellige byer tar litt tid, og det er lurt å ta med litt frukt fra frokosten.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:India

Dato: 17. oktober 2024

Antall dager:11

Pris fra: 34 500 kr

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo-New Delhi og innenriksfly fra Varanasi til Delhi.
 • All transport som beskrevet i programmet
 • Innkvartering i valgt romtype under hele oppholdet.
 • Halvpensjon (uten drikke) under hele oppholdet.
 • Helpensjon (uten drikke) i Ranthambore.
 • Rickshaw tur i Old Delhi
 • 1 Jeep ride i Jaipur
 • 2 jungle safari i Ranthambore National Park
 • 1 båttur i Varanasi
 • Agra – Varanasi togbilletter.
 • Jyoti som sosialleder fra Vilja
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Dubai
Dato:17. okt.
Avgang: 17. oktober - kl. 14.35
Fly fra: Dubai
Fly til: Oslo
Dato:18. okt.
Avgang: 18. oktober - kl. 03.55
Hjemreise
Fly fra: New Delhi
Fly til: Dubai
Dato:27. okt.
Avgang: 27. oktober - kl. 04.15
Fly fra: Dubai
Fly til: Oslo
Dato:27. okt.
Avgang: 27. oktober - kl. 07.35