Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
India, New Delhi, Agra, Lucknow, Goa

Rundreise i India fra kulturelle perler til vakre strender

Jyoti har håndplukket steder kjent for sin unike og rike historie. Du får oppleve kjente steder som Taj Mahal, storbyer som Delhi og Lucknow, og et nyåpnet tempel: Ayodhaya. Reisen avsluttes på Goas strender med avslapning under palmene.

Reisens høydepunkt

 • Ayodhya - en eldgammel by full av historie, tro og episke verdier
 • Det berømte kjærlighetsmonumentet, Taj Mahal
 • Storbypuls og marked i travle New Delhi
 • Lucknow – the city of Nawabs
 • Strandliv i Goa
 • Lokalkjent guide fra Vilja som snakker språket
Dato: 21. des - 4. jan 2025 / 15 dager
Pris 39 990 kr
Enkeltromstillegg: 11 900 kr

"En reise i India gir en smakfull blanding av kultur, historie, og natur"

Reisen gjennom disse forskjellige steder være en opplevelse som skal berike sjelen din med en dybde av historie, kultur og naturlig skjønnhet, og la deg med minner som varer livet ut. Det er en kombinasjon av de majestetiske monumentene til moderne byliv og den avslappede atmosfæren ved kysten i Goa.

Inntrykkene du får i møte med India lar seg ikke beskrive med noen få ord. Du opplever enorme variasjoner i kultur, tradisjoner og natur. Det gamle vedvarer side om side med det moderne. Du ser og opplever en kultur helt ulik vår. Du befinner deg midt i et mylder av mennesker, dyr, lukter og lyder. I et av verdens eldste land, gir vi deg mangfoldet i en fargerik eksplosjon av skjønnhet og mystikk.

Jyoti inviterer

"Atithi Devo Bhavah" er en vakker sanskrit sitat som betyr "Gjesten er ekvivalent til Gud". Dette konseptet har viktig betydning i indisk kultur, og understreker respekten og gjestfriheten som tilbys alle gjester. Dette tidløse prinsippet understreker verdien av gjestfrihet og vennlighet mot andre. Med samme følelsen inviterer jeg deg til mitt hjemland hvor jeg gir deg et innblikk i spennende kultur, fantastiske byggverk, vakre strender og mye god indisk mat. Bli med meg, og jeg skal vise deg India også bak kullissene, med lokale briller og kunnskap og ikke minst kjærlighet til India.

Ikoniske byer i India

Reisen starter i New Delhi, hovedstaden i India, hvor du blir møtt av en blanding av gammel og ny arkitektur, travle markeder og rike kulturelle skatter.

Deretter går turen til Agra, hvor du blir fortryllet av den ikoniske Taj Mahal, et av verdens syv underverker.

Fra Agra fortsetter reisen til Lucknow, byen av Nawabs er hovedstaden i staten Uttar Pradesh. Dette har alltid vært en flekulturell by, folk er svært høffelige og du møter vakre hager, poesi og god mat.

Videre tar reisen deg til Ayodhya, en hellig by kjent for sin religiøse betydning som fødestedet til Lord Rama. Utforsk de gamle templene og helligdommene, og nyt den åndelige atmosfæren som omgir denne historiske byen.

Eventyret skal avslutte i Goa, hvor du kan slappe av på de solfylte strendene, nyte vannsport, smake på deilig mat og fordype deg i den avslappede atmosfæren. Utforsk de sjarmerende landsbyene, besøk de historiske kirkene og opplev den unike blandingen av portugisisk og indisk kultur som preger dette tropiske paradiset.

NB: Reisen er beregnet for 10 betalende kunder og det kan bli prisendring om det er mindre enn 10 reisende.

Stedet

Alle må besøke India minst én gang i livet. Ingen andre land i verden kan forbause deg slik den kan. De levende fargene overalt, trafikken og tutingen, kuene på gaten, de smilende ansiktene og det komplette kaoset – alt sammen for å skape en verden full av kontraster, helt annerledes enn alt du noen gang har sett.

Reisen din til India kan være
- uventet, men likevel herlig
- utfordrende, men likevel givende
- hjerteskjærende, men likevel sjeleglad

Med øyeblikk på nært hold som vil ha kraften til å forvandle ditt syn på verden og din plass i den. En ting er sikkert: du kommer ikke tilbake helt den samme. India er rett og slett utrolig!

New Delhi er hovedstaden i India og er best kjent som stedet for Indias nasjonale regjering. New Delhi har stor historisk betydning siden det var hjemsted for mektige mennesker, som Pāṇḍavaene og Mughals. Byen har mange historiske monumenter og turistattraksjoner samt livlige markedsplasser. Det røde fortet fra 1600-tallet er en masse kupler og tårn, mens Chandni Chowk er en øvelse i vennlig pruting. Jantar Mantar har større enn livet solur og astronomiske instrumenter som fortsatt brukes til å forutsi været. Reisende og lokalbefolkningen strømmer til India Gate, det nasjonale monumentet i India som hedrer soldatene som døde i første verdenskrig og den tredje afghanske krigen.

Agra er en by i India, Uttar Pradesh, ved elven Yamuna. Agra har svært mange tilreisende på grunn av de mange storslåtte byggverkene fra stormogulens tid. Langs bredden av Yamuna ligger Taj Mahal og Agra fort. Taj Mahal ble bygd av Shah Jahan, som mausoleum over hans yndlingshustru. Både Agra fort og Taj Mahal står på UNESCO Liste over verdens kultur- og naturarv.

Lucknow er kjent for sin rike kulturelle arv, som strekker seg fra den glitrende tiden til Nawabs of Awadh til dagens moderne vibrasjoner.

Kjent som "City of Nawabs," Lucknow er et smykke av arkitektur, med majestetiske palasser, gamle moskeer og intrikate monumenter som forteller historien om sin rike fortid. Bara Imambara, Chota Imambara og Rumi Darwaza er bare noen av de historiske skattene som pryder Lucknows landskap.

Ayodhya er kjent for sin historiske og religiøse betydning, spesielt som fødestedet til Lord Rama i hinduismen. Der kan du utforske vakre templer og lære mer om den rike kulturen og historien til stedet.

Goa, en juvel på vestkysten av India, er en unik destinasjon som tiltrekker seg besøkende fra hele verden med sitt blendende landskap, solrike strender og livlige kultur. Denne lille delstaten er kjent for å være en av Indias mest populære turistmål, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor😊

Overnatting

India, Rundreise i juleferie

Dette er en reise på 13 netter hvor vi skal bo på flere 4 stjernes hoteller.

Romtype: Standard twin rom eller enkeltrom.

New Delhi – Vivanta By Taj DWARKA

Agra – Sarovar Royal Residency

Lucknow - Golden Tulip

Goa: Baywatch Resort & spa

NB: Endring til et annet hotell kan skje, men det blir samme standard eller en høyre standard.

Les mer

Leder

Jyoti Mishra Sthapak

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise

Jyoti er sosial og liker å være sammen med mennesker. Hun er opprinnelig fra India, men har bodd i Norge de siste 15 årene – og snakker både flytende norsk og hindi. Jyoti er glad i de gode opplevelsene – og elsker å utforske verden. På reise med Jyoti kommer du tett på stedets kultur og får innblikk i dets historie. Hun pakker finkjolen i kofferten og tar deg med på alt fra fantastiske templer i India til hundeslede på Svalbar!

Portrettbilde av Jyoti Mishra Sthapak
Les mer om Jyoti Mishra Sthapak

Program

Praktisk informasjon

Visum til India må ordnes på forhånd. Mer informasjon kommer etter bestilling.

Tips:
Flere av de store turiststedene tar et tips og kameraavgift.

Transport
Det er store avstander i India, og vi kjører for det meste rundt i buss. Bussen er av meget god standard og har luftkondisjonering. På veien stopper vi opp for benstrekk, lunsjpauser og fotopause. Vi anbefaler at du tar med en god bok eller to og kanskje en pute.

Lunsjtid:

Vanlig lunsjtid i India er fra kl 13:00-15:00. Bussturer gjennom forskjellige byer tar litt tid, og det er lurt å ta med litt frukt fra frokosten.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:India

Dato: 21. desember 2024

Antall dager:15

Pris fra: 39 990 kr

Hva er inkludert

 • Flyreise fra Oslo-New Delhi, hjem fra Goa og innenriksfly fra Lucknow til Goa.
 • All transport og utflukter som beskrevet i programmet
 • Overnatting i delt rom under hele oppholdet.
 • Halvpensjon (uten drikke) under hele oppholdet.
 • Jyoti som sosialleder fra Vilja
 • Et tre plantet hos https://trefadder.no/
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Doha
Dato:21. des.
Avgang: 21. desember - kl. 15.05
Fly fra: Doha
Fly til: New Delhi
Dato:22. des.
Avgang: 22. desember - kl. 02.20
Hjemreise
Fly fra: Goa
Fly til: Doha
Dato:4. jan.
Avgang: 4. januar - kl. 04.10
Fly fra: Doha
Fly til: Oslo
Dato:4. jan.
Avgang: 4. januar - kl. 08.20