Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Istanbul - Kappadokia, Tyrkia

Eventyrlig rundreise i Kappadokia

Med leder

Anne Iljen Langfeldt

Vi reiser tilbake i tiden og opplever spennende klippeboliger, underjordiske byer og et naturlandskap nesten fra en annen verden. Du får også en dag i pulserende Istanbul og bo på unike hoteller.

KULTUR- OG OPPLEVELSESREISE
5 plasser igjen

Reisens høydepunkt

 • Topkapi Palasset, St Sophia, Den Blå Moskè, Hippodromeplassen
 • Goreme, utendørs museum
 • Den underjordiske byen Derinkuyu
 • Ihlara Dalen, Kappadokias svar på Grand Canyon
 • Selime Monastary, Klosteret i fjellveggen
 • «Bomullslottet» (Pamukkale) med termisk kildevann
Portrettbilde av Anne Iljen Langfeldt

Leder:

Anne Iljen Langfeldt

Dato:

03.okt. - 10.okt.
Pris 15 700 kr
Enkeltromstillegg: 4 200 kr

Opplev naturens egen skulpturpark

Drømmer du om en skikkelig eventyrreise? Da er denne uken perfekt! Se for deg at du våkner i et luksuriøst grottehotell, flyr luftballong over fantastiske steinformasjoner, og bader i hvitt, termisk kildevann. Dette er bare noe av det du kan oppleve på denne rundreisen.

Du får se fantastisk natur og arkitektur, blir kjent med den lokale kulturen, og får høre historier utenom det vanlige. La deg forundre av steinformasjonene i naturens egen skulpturpark og de mange kirkene og klostrene som er hugget ut i fjellet.

Mellom alle inntrykkene slapper vi av og nyter livet på fantastiske, spesielt utplukkede hoteller og spiser nydelig, fargerik mat. Vi har også lagt inn en dag til å utforske storbyen Istanbul på egenhånd.

Reisen gir deg mye utenom det vanlige, fantastiske bilder og minner for livet. Er du blant de litt mer vågale blir du kanskje med på en fantastisk utsiktferd i luftballong?

Del gjerne reisen med en venninne eller kjæreste - på denne reisen er alle velkommen!

Stedet

Istanbul - Kappadokia

Istanbul
Istanbul er den største byen i Tyrkia med sammenhengende bebyggelse som strekker seg som et bredt og langt belte langs nordkysten av Marmarahavet. Medregnet den asiatiske delen er Istanbul den nest største byen i Europa etter Moskva. Byen ble trolig grunnlagt omkring 660 f.Kr og er en av Europas eldste byer.

Kappadokia

Kappadokia var et oldtidsrike og landskap i innlandet i det midtre og østlige Lilleasia. Området ligger mellom svartehavskysten i nord og Taurus-fjellene i sør. Navnet kommer fra gammelpersisk og har vært kjent i historiske kilder siden 600 år før Kristus, og var ett av de første viktige stedene for de første kristne. De første som bosatte seg i disse områdene laget noen utrolige huler eller steinhus i det som er et unikt naturlandskap som også er på UNESCOs liste over verdens kultur - og naturarvsteder for Europa.

Overnatting

Kappadokia - Rundreise

Vi overnatter på ulike hoteller underveis.

I Istanbul bor vi på Sura Hagia Sophia Hotel med meget sentral beliggenhet i gamlebyen. Med tradisjonall omansk arkitektur har dete hotellet utendørs basseng, hage, spa - og velværesenter, samt restaurant og bar.

Romtype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse: Rommene er komfortable med eget bad, klimaannleg, minibar, espressomaskin og vannkoker.

Elika Cave Suites
er et grottehotell med beliggenhet i Kappadokia. Her er det mange 100 års historie i steinveggene og ingen av grotterommene er like da de er bygget ut fra naturens egen struktur. Selv om dette "steinhotellet" er restaurert med 800 år gamle fliser og med preg av historiske bygg fra 1850 tallet, byr det på luksuriøse og moderne fasiliteter. Det er en restaurant med imponerende omgivelser hvor du kan nyte tradisjonelle måltider og vin fra lokale regioner.

Romstype:
Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Grotterommene er delikate og unike med egne bad, kaffemaskin og safe.

Spa Hotel Colossae Thermal
i Pakkumale er et større hotell med alle fasiliteter. Her finnes flere bassenger både ute og inne, Spa, varme kilder, 2 restauranter og barer/lounge.

Romstype:
Delt standard rom og enkeltrom mot tillegg.
Rombeskrivelse:
Alle rommene har teppe, AC, minibar og eget bad.

Leder

Anne Iljen Langfeldt

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise, Aktiv ferie

Anne Iljen er en glad spreking som elsker å jogge og aldri sier nei til et bad – sommer som vinter. På fritiden liker hun å oppleve og lære nye ting. Hun er en allsidig treningskompis som med turer i skogen, SUP på sjøen, ski på beina eller vin på stranden stadig tar med seg venner og glade jenter på nye eventyr.


Anne Iljen jobber med reiseproduksjon hos Vilja, og har en finger med i det meste. Hun er ansvarlig for kunderelasjoner og kontakt med våre samarbeidspartnere.

Portrettbilde av Anne Iljen Langfeldt
Les mer om Anne Iljen Langfeldt

Program

Inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo - Istanbul
 • Transport fra og til flyplass
 • 7 netter med frokost i delt rom på 5* hotell
 • 5*lunsj
 • Privat transport i følge programmet
 • Engelsktalende lisensiert lokalguide
 • Adgangsbilletter til museer
 • Utflukter i henhold til program
 • Lokale skatter
 • Sosial norsktalende leder fra Vilja
 • Et tre planet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flyinformasjon

Avreise 3.oktober
Oslo - Istanbul kl. 11:20 - 16:10

Hjemreise 10.oktober

Istanbul - Oslo kl. 14:05 - 17:00

De eventyrene som er på ekte - er de beste.