Vilja logo
Yogareise, Fottur
Norge, Sommarøy

Yoga og vandring på Sommarøy

Er du glad i naturopplevelser og liker kombinasjonen av fjell, kritthvite sandstrender og krystallklart vann så er Sommarøy stedet for deg. I sommer tar Bente deg med til hennes paradis - Nord-Norges svar på Karibia.

Reisens høydepunkt

 • Enkle, men spektakulære turer
 • Rolig MediYoga og meditasjon
 • Vakker natur
 • Et levende fiskevær
 • Tid for avslapping og egentid
 • Liten gruppe
Dato: 28. jul - 1. aug 2024 / 5 dager
Pris 6 900 kr
Enkeltromstillegg: 2 000 kr

Innholdsrike sommerdager på Sommarøy

På denne korte og innholdsrike reisen til Nord- Norge fyller vi dagene med fotturer, MediYoga og avslapping. Bente vil ta deg med på flere av sine favorittruter rundt i området. Dette er relativt enkle turer som passer for de aller fleste, og de tar bare noen få timer. Her blir du kjent med Hillesøytoppen og Ørnfløya som begge har spektakulær utsikt. Hun vil også ta deg med på tur i lavlandet for å utforske mer av Sommarøy og Hillesøy. Vi tar med matpakke og fyller termosen med noe godt, og forhåpentligvis er været på vår side.

Det er mulig å leie kajakk for de som ønsker å komme tettere på det krystallklare havet, eller du kan leie en el-sykkel på stedet.

Er været bra er det deilig å slappe av på en av de nydelige strendene i nærheten av hotellet. Kanskje tar du deg en forfriskende dukkert i sjøen? Er sola fraværende kan du varme deg i badstuen på hotellet i etterkant.

Bente inviterer også til rolig MediYoga og meditasjon, enten før frokost eller på ettermiddagen. Yogaen består av enkle og rolige øvelser som passer for stort sett alle. Her velger vi ut øvelser som har spesielt fokus på nakke, rygg og skuldre, og du trenger ikke å ha praktisert yoga tidligere.

NB - Du velger selv hvor mye du vil delta på i programmet. Dette er din reise og det er viktig at du gir deg selv rom til å lytte til hva du har behov for.

Stedet

Opprinnelsen på Sommarøy kommer fra den gang folk flest bodde på naboøyen, Hillesøya og brukte øya som sommerbeite for kyrne. Noen sammenligner Sommarøy med Karibien, mens andre sier det er Lofoten i miniatyr. Her finner du vakre strender og flotte fjell. Det er mange små viker på Sommarøy med langgrunt vann og strendene er av riviera kvalitet! Noe av det hyggeligste med Sommarøy er møtet med de lokale innbyggerne på 350 personer.

Overnatting

Norge, Sommarøy - Sommarøy Artic Hotel - mars

En time fra Tromsø, ytterst i havgapet, ligger Sommarøy Arctic Hotell Tromsø. Hotellet har en ekte nordnorsk sjel med en fantastisk beliggenhet blant høye fjelltopper og havgapet. Maten som serveres er basert på gammel tradisjon med råvarer fra nærområdet. En av hovedattraksjonene til hotellet er den flotte saunaen hvor du kan nyte den ville naturen.

Vi har booket en rorbu og et sjøhus på Sommarøy Arctic Hotell. Rorbuen har to bad og tre soverom med to enkeltsenger på hvert rom. I sjøhuset er det to bad samt to små soverom med dobbeltsenger og et større soverom med en stor dobbeltseng (dette rommet har store vinduer med nydelig utsikt).

Det er oppholdsrom og fullt utstyrt kjøkken i boenhetene. Begge har fin utsikt mot lagunen og fjell i området. Det er ca. 100 meter å gå til hotellet.
Sengetøy og håndklær følger med (utvask også).

På hotellet har en gratis tilgang til badstue og treningsrom. Det er også mulig å leie utendørs badestamp.

Hotellet har en hyggelig restaurant hvor det serveres lokal mat med smak av Nord-Norge. Vi legger opp til felles middager på hotellet for de som ønsker det. Det er også mulig å lage mat i rorbu/sjøhus.

Romtype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg.

 • Restaurant
 • Trådløst Internett
 • Avstand til Tromsø: 1 time
Les mer

Leder

Bente Kristensen

Reisetyper: Fottur, Yogareise

Bente elsker å reise, og vil gjerne vise deg mer av vårt vakre land. Hun liker spesielt godt Sommarøy, Senja og Tromsø. Hun liker også det eksotiske i helt andre deler av verden, som Cuba og Sri Lanka. Bente er veldig glad i å kombinere det å være i aktivitet med å roe ned. Hennes reiser inneholder ofte fysisk aktivitet, som fotturer, i tillegg til MediYoga, mindfulness og avslapping. Natur- og kulturopplevelser står i sentrum. God mat og det å ha det gøy sammen er også viktige ingredienser.

Portrettbilde av Bente Kristensen
Les mer om Bente Kristensen

Program

Praktisk informasjon - Hvordan komme seg til Sommarøy

Du kommer deg enkelt til Sommarøy fra Tromsø (legg gjerne inn en natt eller to i Tromsø også). Både fra sentrum og fra flyplassen i Tromsø går det buss til Sommarøy (det er også mulig å leie bil). Bussen koster kun 41 kr. hver vei. Bussturen tar ca. halvannen time.

På søndager går bussen kun en gang om dagen. Den pleier å gå fra flyplassen kl. 16:10. Den er da fremme på Sommarøy (Hillesøy kryss) kl. 17:36.

Fra Sommarøy (Hillesøy kryss) til Tromsø på hverdager pleier bussen å gå kl. 07:52 og ca kl. 14:00. Ankomst Tromsø ca 15:30.

Vi anbefaler å velge et fly med tidligst avreise fra Tromsø 17.30.

Busstider kan sjekkes på følgende link (skriv inn Tromsø lufthavn til Hillesøy kryss): https://fylkestrafikk.no/?gclid=Cj0KCQjw8e-gBhD0ARIsAJiDsaV_KL71BPp77nkx2IRu-rRmh5Csooc3VUTLRZ75Dvxn6GwpfLsA_9IaAuWxEALw_wcB

Kajakk på Sommarøy

Dersom du ønsker å leie kajakk kan dette gjøres gjennom Sommarøy Adventure. Det er også mulig å melde seg på guidet kajakktur. El-sykler leies også ut gjennom Sommarøy Adventure.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Norge

Dato: 28. juli 2024

Antall dager:5

Pris fra: 6 900 kr

Hva er inkludert

 • Overnatting 4 netter i delt dobbeltrom i rorbu på Sommarøy Arctic hotell
 • Frokost på hotellet
 • MediYoga og meditasjon
 • Nydelige fotturer med Bente
 • Fri bruk av badstue og treningsrom på hotellet
 • Gratis kaffe og te tilgjengelig på hotellet
 • Sosialt fellesskap med andre kvinner
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Sommarøy i høst