Vilja logo
Fottur
Norge, Nythun

Viljamarsjen – jentehelg med fottur og god stemning i høstfjellet

Når høstfargene er på sitt vakreste, inviterer vi alle turglade damer til sjarmerende Valdres. Viljamarsjen er smil og glede på fjelltur, enkel yoga, nydelig mat, varme og hygge.

Reisens høydepunkt

 • Årets hyggeligste fjelltur – uten tidtaking
 • Enkel yoga for turkroppen
 • Nythuns smakfulle matopplevelser
 • God stemning på «Afterwalk»
 • Gode samtaler, latter og nye vennskap
Dato: 20. sep - 22. sep 2024 / 3 dager
Pris 4 500 kr
Enkeltromstillegg: 800 kr

Jentetur til fjells

Viljamarsjen 2024 går til idylliske Nythun, ca 12 kilometer øst for Fagernes i Valdres. Her venter vakker natur, rolig atmosfære og varierte aktiviteter. Du får nyte lokale delikatesser, daglige yogaøkter og herlige fjellturer i høstfjellet.

Med frisk fjelluft og glade turdamer blir Viljamarsjen høstens hyggeligste fjelltur! Du våkner på Nythun til en lekker frokostbuffet for å sikre energien til dagen på fjellet. Kanskje er du en av de som liker en liten morgenstrekk før frokost? Da kan du glede deg til en deilig yogatime med fokus på «tur-delene» av kroppen sammen med Renée.

En fin fjelltur til september

Før selve marsjen starter, blir det oppvarming med skikkelig gladmusikk og god trøkk! Så er du klar for fjellet, fargene og folka! Vi tar oss god tid på turen, tid til å være ute, tid til å forevige gode minner og fine detaljer. Og tid til kaffepause og en velfylt matboks.

En matopplevelse av de sjeldne

Marit og Jørn er begge kokker og bruker mye tid over grytene. På Nythun får kortreist mat med tilknytning til nærområde. De følger sesongen, og støtter de lokale bøndene, feks med poteter fra Ranheimsbygda og bringebær fra Lobygda. De har sin egen signatur på alt du får servert, kjøttet kommer oftest fra deres eget slakteri, og på frokostbordet venter noen saftige oster du kan begynne å glede deg etter allerede nå.

Afterwalk og middag på Nythun

Etter turen, rigger vi til med god stemning på «afterwalk» med underholdning og musikk. Og begge kveldene kan får du nyte maten som Nythun er så kjent for.

Nythun tilbyr en perfekt blanding med kulinariske opplevelser, fjellturer, yoga og ikke minst - autentisk fellesskap. Her skaper vi varige minner. Måltider binder oss sammen, så her vil vi dele utsøkte middager med latter og gode samtaler.

Velkommen til fjells, velkommen til Viljamarsjen!

Stedet

Nythun fjellstue ligger nær en historisk setergrend med rikt dyreliv, og er et utgangspunkt for fjellturer og skiturer. Fjellstua ligger nydelig til midt i Valdres. Det er en bortgjemt perle i fjellet mellom Fagernes og Etnedal.

Overnatting

Norge, Valdres - Nythun

På Nythun blir du ønsket velkommen til en unik matopplevelse i fjellet!

Et koselig familiedrevet hotell med lange tradisjoner siden 1954. Vertskapet står selv ved grytene og byr på de lekreste retter basert på lokale råvarer fra et prisbelønt kjøkken. Hele stedet er nyoppusset av lokale håndverkere.

Det er 17 rom inne på hotellet, 4 store hytter, 6 leiligheter og en romantisk brudesuite i et gammelt stabbur.

Bragerlåven på Nythun er et flott samlingslokale med bar og klebersteinspeis, samt et lyst og åpent rom for kurs eller yoga.

Les mer

Leder

Charlotte Ehde-Eliassen

Reisetyper: Aktiv ferie, Kultur- og opplevelsesreise

Med snart 30 år som «Sjefsjomfru» har Charlotte mye erfaring om mangt som hun elsker å dele. Hun har alltid en form for aktivitet/trening på lur. Alt fra sykling, turer på stranda, lett styrketrening, joggeturer eller kanskje en linedance-økt om kvelden? I tillegg til å bevege kroppen, er lokal kultur høyt prioritert.

Portrettbilde av Charlotte Ehde-Eliassen
Les mer om Charlotte Ehde-Eliassen

Renée Ramsey

Reisetyper: Yogareise

Renée er en svært inspirerende og dyktig yogainstruktør. Hun formidler teknikker for indre ro og balanse, og gir deg øvelser for fokus, spirituell vekst, klarhet og styrke. For Renée er det viktig at yoga er gøy, lett forståelig og utviklende. Og at du får kontakt med deg selv, og kjenner på livsgleden, nysgjerrigheten og kreativiteten som bor i deg.

Hennes motto er: Vi gjør Yoga med den kroppen vi har!

Portrettbilde av Renée Ramsey
Les mer om Renée Ramsey

Program

Vertskapet og ledere på turen

Helgens fjelltur er inspirert av 4 ildsjeler – som du vil møte og bli kjent med:

Marit Nythun er vår vertinne og vil lede våre fjellturer – hun har vandret i området siden barnsalder og er i tillegg utdannet kokk.

Jørn Utheim – mannen til Marit – er vår kjøkkensjef og en unik inspirator med alt som kan pakkes inn i ordet MAT.

Renèe Ramsey er vår yogavertinne – hun har over 30 års erfaring og lokker oss med til å både forstå, føle mestring og gjøre kroppen utrolig glad med enkle og deilige øvelser.

Charlotte Ehde-Eliassen er vår sosiale vertinne og er ansvarlig for programmet og fellesskapet – garantert blir det en quiz eller linedance utpå kvelden?!

Fjellturen på lørdag

Viljamarsjens høydepunkt - tur til Smørlifjell

Fjellturen starter på Nythun, vi rusler på grusvei gjennom et gammelt stølsområde før vi kommer inn på fjellstien. Her går vi i lett og småkupert terreng, i skoggrensa. Etter hvert kommer vi inn i åpent og ganske flatt landskap, med myr og små tjern. Nå vider landskapet seg ut og utsikten blir flottere. Mot foten av Smørlifjell er det litt stigning igjen, til vi begynner på selve fjellet. Det er slak til ganske bratt stigning opp mot toppen, 1160 moh. Det er 7,5 km fra Nythun til toppen av fjellet. Vi ender opp i et fantastisk fjellområde med 360 graders utsikt over hele Valdres. Her kan du nyte utsikten ved en stor steinvarde, hvor du også kan lese alle navn på toppene rundt deg på en stor infomasjonstavle. Vi går samme sti tilbake, og på vei ned kan vi nyte utsikten til en rad fjelltopper ved inngangen til Jotunheimen. Fjellturen ledes av Marit Nythun

Hvordan komme seg til Nythun

Det er lagt opp til transport på egenhånd på denne reisen, da våre herlige damer kommer fra hele landet.

Her finner du veibeskrivelse til Nythun:
https://www.google.com/maps/di...

Det er også mulighet til å benytte Valdresekspressen til Fagernes Skysstasjon: https://www.nor-way.no/nb-NO Bussen går flere ganger daglig fra Oslo. Fra Fagernes kan du ta taxi alene eller sammen med noen av de andre damene. Det er ca 20 minutter å kjøre herfra til Nythun.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Norge

Dato: 20. september 2024

Antall dager:3

Pris fra: 4 500 kr

Hva er inkludert

 • Overnatting 2 netter i delt rom med frokost
 • 2 middager
 • Nistepakke til fjelltur
 • Fottur i fjellet med lokalguide
 • Afterwalk med suppe
 • Yogatimer ila helgen
 • Gratis Parkering
 • Sosialt fellesskap
 • Ikke inkludert:
 • Transport til Nythun