Vilja logo
Fottur
Norge, Vesterålen

Fotturer i det vakre øyriket Vesterålen

Vesterålen byr på mange fantastiske opplevelser med vakker natur, majestetiske fjell og fjorder, hvite strender og en fantastisk kystlinje med bratte fjell. Hvalens rike og et paradis for turgåing!

FOTTUR
Få plasser

Reisens høydepunkt

 • Vandring i magiske omgivelser mellom himmel og hav
 • Fjell og kystvandring med flotte strender
 • Smak av Vesterålen - rene, ferske, lokale råvarer
 • Overnatting i nye havsuiter på Ringstad resort
 • To erfarne fjellguider som er utdannet kostholdsveileder og coach
Dato: 21. aug - 25. aug 2024 / 5 dager
Pris 13 900 kr

Vesterålen må oppleves!

Sammen med vandringsleder Kaisa og Siv har vi gleden av å ta deg med på unike natur- og matopplevelser i Vesterålen. Vi spenner på oss gode sko og vandrer langs kysten og på høye fjelltopper med spektakulær utsikt. Stier som vi tar fatt på er blant annet den kjente Dronningruta og Lars Monsens favorittur i Vesterålen.

Vi bor på Ringstad Resort i nye havsuiter og på Holmvik brygge gjestehus i sjarmerende Nyksund.

Nord-Norge er kjent for sin gastronomi, og Kaisa er lidenskapelig opptatt av næringsrik mat. Derfor spiser vi nydelig mat på håndplukkede steder. Vesterålens råvarer danner basis for en lokal og sesongbasert meny med kortreist mat. Flere av distriktets spisesteder har også sett potensialet, og tilbyr et spiskammers fra skog og mark, fra fjell og myr, fra elv og hav. På denne reisen har vi fokus på lokale ferske delikatesser, og på håndplukkede restauranter skal vi nyte fersk fisk, lammekjøtt og mye lokale, gode råvarer.

Dette er en reise for en liten gruppe, noe som igjen gir et godt samhold og god flyt på vandringsturene. Du nyter felleskapet rundt måltidene og på vandring, alenetid i boblebadet eller med en god bok i lenestolen.

Stedet

Nyksund og Bø i Vesterålen

Nyksund er et gammelt nedlagt fiskevær midt i havgapet. Fiskeværet var lenge et aktivt fiskevær, men etter mange års fraflytting har det nå blomstret opp igjen etter at kunstnere og reiselivsbedrifter har skapt nytt liv og pusset opp. Med sine fargerike brygger og kreative atmosfære er Nyksund et flott stopp på din vandretur, eller Vesterålseventyr.

Bø – et eventyr!
Frådende storhav og mild skjærgård, kvite sandstrender og fargesprakende myrer, flate moer og alpine tinder, skrikende fuglefjell og speilblanke våtmarker, - i et åpent miljø og en rein natur, - det er Bø!

I Bø byr naturen på ekte vare. Her kan du fiske, vandre, klatre, padle, oppdage, dykke og mye mer, eller bare lene deg tilbake og la elementene sette dagsorden.

Lyset, skiftende og variabelt som været, spiller en hovedrolle i naturopplevelsen.

Om sommeren: midtnattsol og rosa netter med knivskarp luft og arktisk grønnfarge.

Om vinteren: sjarmfull mørketid og gnistrende nordlys. Av og til med en storm som kan rive tak av hus og løfter båter på land.

Det er derfor bare helt naturlig at man offisielt har vedtatt at Bø skal være Norges eventyrkommune!

Overnatting

Vesterålen - Ringstad Resort

Vi skal bo på Ringstad i havsuiter på det nye hotellet. Her nyter vi en luksuriøs og behagelig atmosfære med utsikt mot urørt natur, havet og ville fjell. På restauranten er det kort vei fra havet til tallerkenen. I en avslappet atmosfære og med utsikt mot naturens spiskammer får vi servert en 3 retters meny med sesongens råvarer.

Romstype:
Delt twinrom
Romsbeskrivelse
: Moderne, store og komfortable dobbeltrom med havutsikt. Rommene er utstyrt med moderne bad og regndusj, TV, minibar, sitteplass og komfortable senger.

Les mer

Vesterålen - Holmvik Brygge

Holmvik Brygge er et historiske gjestehus som gir deg følelsen av de gamle fiskernes tid. Stedet har et stort kjøkken / spisestue, stue og bibliotek. Vi får lokalprodusert og tradisjonell mat i restauranten som ligger rett ved siden av. Hovedbygningen er reservert kun til oss.

Romstype:
Delt twinrom
Romsbeskrivelse:
Enkel standard med koselige rom. 5 rom og 2 bad i hovedbygningen.

Les mer

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoach og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Oppmøte ved Evenes eller Bø i Vesterålen

Fly er ikke inkludert i denne reisen. Siden våre damer kommer fra hele Norges land, er det utfordrende å inkludere en flybillett i reisepakken. Oppmøte er derfor satt til Evenes flyplass eller Bø i Vesterålen. Om du ønsker bistand til å bestille din flybillett, ta kontakt med oss.

Flyanbefaleringer fra Oslo:

21.august
Norwegian 08:55 med ankomst Evenes 10:35
Sas 08:40 med ankomst Evenes 10:20

25.august
Norwegian 20:05 med ankomst Oslo 21:50

Ledere på reisen er Kaisa og Siv

Kaisa og Siv ledere

Siv Arntzen er født og oppvokst i Vestvågøy i Lofoten, og er lokalkjent i fjellene i Nord. Hun er utdannet personlig trener, kostholdsveileder og helsecoach.

Mer om Kaisa Hafredal finner du her

Siv og Kaisa har tidligere arrangert flere reiser til Lofoten. Nå blir det spennende å oppleve Vesterålen!

Nivå - Krevende

Sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form. Det kreves at du har erfaring med å gå i ulendt terreng med bratte stigninger. Nord-Norge har mye vær, og du må være forberedt på at været aldri kan garanteres. Sporty menes også at en klarer å nyte naturopplevelsen med det været som er.

Helsekrav til deltagelse på denne reisen er at du er i alminnelig god form og har erfaring med å vandre i kupert terreng. Du må kunne vandre i normalt tempo og ikke ha pågående skade i kne, bein eller hofte som vil hindre gruppen underveis på fotturen.

Praktisk informasjon

Godt fottøy er et must, og terrenget krever solide, inngåtte gortex fjellstøvler. Pakk med både lette og noen varme klær. Og vindjakke og regntøy. Ta gjerne med en stor drikkeflaske og en lett dagstursekk med sitteunderlag.

Bilder på reisen

Bildene er fra reisene Kaisa og Siv har hatt til Lofoten. Dette er deres første reise til Vesterålen.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Norge

Dato: 21. august 2024

Antall dager:5

Pris fra: 13 900 kr

Hva er inkludert

 • All transport til/fra flyplassen
 • All transport mellom hotellbytte og vandringsetappene
 • Overnatting 4 netter i delt twinrom (2 netter i havsuiter ved Ringstad Resort og 2 netter ved Holmvik brygge i Nyksund)
 • Alle måltider i henhold til program
 • Lunsj på ankomstdagen
 • Lunsjpakke til vandringsdager
 • 4 middager med flere retter
 • 2 erfaren vandringsguider
 • Flotte opplevelser i Vesterålen. Med mulighet for boblebad på Ringstad resort og kajakk tur.
 • 1 plantet tre i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet