Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Oman, Oman - rundreise

Den uoppdagede juvelen - Oman

1001 natt i sultanens rike, fantastiske smaker fra det arabiske kjøkken, historiske byer og rik kulturarv, frodige oaser og sandtrukne ørkenlandskap. Bli med oss å utforske Omans skjulte skatter!

Reisens høydepunkt

 • Historisk atmosfære i Nizwa
 • Nyt oasen Wadi Bani Khalid
 • Herlige, spennende smaker fra det arabiske kjøkken
 • Uforglemmelig overnatting i ørken
 • Opplev livlige Muscat
 • Fantastiske Omanske guider
Dato: 16. okt - 25. okt 2024 / 10 dager
Pris 29 900 kr
Enkeltromstillegg: 2 900 kr

En reise til 1001 natt og sultanens rike – opplev det autentiske Oman

Oman er en uoppdaget juvel med en rik kultur-historie og fantastiske naturopplevelser som venter på å bli oppdaget. Landet er vennlig, fredelig og moderne - men også autentisk og fullt av skjulte skatter. La deg forføre av Oman på vår rundreise gjennom sultanens rike.

Omans Grand Canyon, grønne oaser, beduiner i ørken, pulserende Muskat - og deg

Fra en varm velkomst i Muscat reiser vi mot vår Resort i fjellandskapet i Hajarfjellene hvor vi nyter den storslåtte utsikten over Omans høyeste fjell, Jabel Shams, badet i gyldent solskinn og med et fantastisk fargespill. Deretter fortsetter reisen med mange uforglemmelige opplevelser:

Kjenn hjertet slå når du nærmer deg kanten av Wadi Ghul, Omans svar på “Grand Canyon», langs den ikoniske «Balcony Walk» med en majestetisk utsikt over et av naturens store underverker.

Vår guide gir deg innblikk i landets historiske skatter og rike kulturarv i Nizwa. Bli med til sjarmerende landsbyer, besøk pulserende markedsplasser med omansk atmosfære, opplev fargerike souker og vandre gjennom tykke murer fulle av historiske beretninger i Nizwa Fort.

Sammen skal vi oppleve ørkenens magi med overnatting ved Desert Rose Camp og la oss fortrylle av stjernehimmelen over ørkensanden. Vi skal besøke Wadi Bani Khalid, en oase av krystallklare kulper og frodig vegetasjon, hvor vi lar oss avkjøle i det klare vannet. Vi skal også på båttur, snorkle i fargerike korallrev og være vitne til skilpaddene som legger egg på stranden om natten i Ras al Jinz.

På vei tilbake til hovedstaden, Muskat, får du utforske kystbyen Sur, ta deg et forfriskende bad ved foten av fjellet i Wadi Shab og oppleve naturskjønne Bimmah Sinkhole. Til slutt dykker vi inn i Muscats høydepunkter med besøk til severdighetene «Sultan Qaboos Grand Mosque», «Mutrah Souq» og «Royal Opera House Muscat» - før vi avslutter vår drømmereise gjennom Oman med retur til Oslo.

Oman – en reise du vil bære med deg for alltid

Dette er din sjanse til å være blant de første som utforsker dette fantastiske landets rike kultur og historie – blir du med oss på en uforglemmelig reise til den uberørte juvelen Oman?

Stedet

Oman er et land som ligger på den sørøstlige spissen av Den arabiske halvøyen i det vestlige Asia. Fra majestetiske fjellkjeder til uberørte ørkener og vakre kystlinjer byr Oman på variert og imponerende naturskjønnhet. Her kan du kan dra på fjellvandringer, snorkle i korallrev eller utforske gamle fort og sjarmerende gamlebyer. Historie og kulturarv er rikelig tilstede i Oman, og du vil oppdage skatter rundt hvert hjørne. Oman er et sultanat, og landet har vært styrt av samme kongefamilie, Al Said, siden det 18. århundre. Sultanen har stor makt og innflytelse over politiske beslutninger.

Overnatting

Oman - Rundreise

På denne utrolige rundreisen bor vi på ulike steder av ulik standard.
Jabel Shams Resort -
Antique Inn - https://sites.google.com/view/...
Desert Rose Camp - https://desertrosecamp.com/?la...
Turtle Beach - https://tbroman.com/
Royal Tulip - https://royal-tulip-muscat.gol...

Les mer

Leder

Lokal leder

Reisetyper:

Lokal leder

Våre lokale ledere rundt i verden kjenner stedene som sin egen baklomme. De er håndplukket av oss eller våre samarbeidspartnere på bakgrunn av sin særegne kunnskap som gjør reisen ekstra interessant og minneverdig. De er gode historiefortellere og engasjerte i å formidle sine aktiviteter. Gode sosiale egenskaper er også på plass, og vi vet at de vil ta godt vare på dere der ute i verden.

Portrettbilde av Lokal leder
Les mer om Lokal leder

Program

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Oman

Dato: 16. oktober 2024

Antall dager:10

Pris fra: 29 900 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Flyvning tur/retur Oslo - Muscat via Istanbul
 • Flyplasstransfer ved ankomst og avreise
 • Engelsktalende guide i Oman
 • Alt programmet som beskrevet
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Overnatting som beskrevet i programmet
 • Guidet tur på Balcony Walk
 • Inngangsavgifter til Nizwa Fort, Operahuset i Muscat, Sur Dhow Factory, skilpadde reservatet og båtavgift i Wadi Shab
 • Drikkevann i bilene
 • Alle skatter og avgifter
 • Norsk leder fra Vilja (ved 8 reisende eller mer)
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Istanbul
Dato:16. okt.
Avgang: 16. oktober - kl. 18.45
Fly fra: Istanbul
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:17. okt.
Avgang: 17. oktober - kl. 01.05
Hjemreise
Fly fra: Muscat
Fly til: Istanbul
Dato:25. okt.
Avgang: 25. oktober - kl. 01.20
Fly fra: Istanbul
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:25. okt.
Avgang: 25. oktober - kl. 08.05

Arabiske netter i Sultanens rike.