Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Sør- Afrika, Cape Town

Opplevelsesrik påskeferie i Cape Town

Velkommen til det mangfoldige Sør-Afrika! Dette landet, kjent som "Rainbow Nation," har 11 offisielle språk og en rik blanding av kulturer. Sammen med Tutu vil du oppleve det pulserende Cape Town, en hel verden for seg selv!

Reisens høydepunkt

 • Møte og historier fra Christo Brand
 • Utflukter til Table Mountain, Boo-Kaap, Cape Peninsula mm.
 • Vinsmaking med lokale viner
 • Middag på ikoniske Gold Restaurant
 • Lokalkjent og norsk reiseleder
Dato: 23. mar - 3. apr 2024 / 12 dager
Pris 29 900 kr
Enkeltromstillegg: 6 600 kr

Cape Town - den fortryllende Mother City

Cape Town er en by som vil fortrylle deg med uforglemmelige opplevelser. Her venter varm gjestfrihet, fantastiske landskap og Sør-Afrikas pulserende ånd.

Opplev det beste av Sør-Afrika

Gjør deg klar til å bestige Table Mountain med vidstrakt panorama over byen. Utforsk den fargerike bydelen Bo-Kaap og lær byens historie om motstandskraft og håp på District Six Museum.

Vi reiser til Cape Peninsula, hvor Atlanterhavet og Det indiske hav møtes ved Cape Point, og ser de søte afrikanske pingvinene på Boulders Beach. I Nyanga Township besøker vi lokale venner og du får oppleve fellesskapets ånd, kunst, tradisjoner og smake på township-mat. På V&A Waterfront får du egentid og mulighet til å utforske Two Oceans Aquarium, se samtidsafrikansk kunst på Zeitz MOCAA eller smake deg gjennom det travle markedet. Du har også muligheten til å se "The Big Five" på safari i Aquila Game Reserve. På besøk i Sør-Afrikas vindistrikt, Winelands, skal vi nyte det beste livet har å by på med et variert utvalg av viner og kulinarske gleder i maleriske omgivelser.
Lokal leder på hele reisen

Gjennom hele reisen vil Tutu, vår lokale vertinne og turleder, dele Cape Towns hemmeligheter, historie og lokale perler. Ved reisens slutt samles vi til en avskjedsmiddag som nye venner, hvor vi feirer gleden ved utforsking og menneskelige forbindelser.

En opplevelse for livet

Bli med et eventyr for livet i sjelfulle vakre Cape Town, hvor hvert øyeblikk er en skatt som venter på å bli oppdaget.

Stedet

Cape Town:
Noen byer har en rik kultur, en kosmopolitisk atmosfære og enestående arkitektur, mens andre kan skryte av fantastiske landskap og ekstraordinære naturlige underverk. Cape Town har alle disse attraksjonene - og mye mer. Med sin travle havn, strender i verdensklasse, nydelige vingårder, og dens fjellrike omgivelser som sprer seg med variert flora og fauna, fanger Cape Town konsekvent hjerter til alle som kommer hit. Cape Town har fem av de ti største attraksjonene i landet:

1.V&A Waterfront
2.Table Mountain
3.Robben Island
4.Kirstenbosch Botanical Garden
5.Cape Point

Overnatting

Cape Town - Garden Court Victoria Junction

Garden Court Victoria Junction er et 4-stjernershotellet som ligger 2 km fra V&A Waterfront. Hotellet har et utendørsbasseng, massasjetjenester og panoramautsikt over Table Mountain.

Romstype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Romsbeskrivelse: Moderne rom som er utstyrt med satellitt-TV, kaffe- og tekoker og skrivebord.

Les mer

Leder

Tutu Jacobsen Kirya

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise

Tutu er en reiseglad sjel som har besøkt over 100 land! Hun er god på å dele av kunnskapen hun har opparbeidet seg gjennom et langt liv, på en pedagogisk og inkluderende måte. På Tutu sine reiser til Sør-Afrika vil du få store opplevelser innen musikk, mat, vin, natur, historie og møter med spennende mennesker.

Portrettbilde av Tutu Jacobsen Kirya
Les mer om Tutu Jacobsen Kirya

Program

Valgfrie utflukter

Aquila Game Reserve - pris 1650,-

Ettermiddagssafari på Aquila er en 2-3 timers tur i åpen bil. Ved ankomst Aquila får vi velkomstdrikke og lunsj, før vi drar ut kl 13.30. I bilene er det profesjonelle guider og sjåfører, som forteller spennende historier om Afrikas dyreliv. Vi kommer tett på mange av dyrene, noe som kan gi spennende opplevelser.

Reservatet er hjem for en mangfoldig rekke afrikansk dyreliv, inkludert de ikoniske Big Five: løver, elefanter, bøfler, leoparder og neshorn. I tillegg finnes det ulike antilopearter, sebraer, giraffer og et overflod av fugleliv.
Vi legger ut ut på en spennende safari-game drive, ledet av erfarne rangere som navigerer terrenget og avslører skjulte steder der vi kan observere disse storslåtte skapningene i deres naturlige habitat. Spenningen øker med hver observasjon, når vi støter på elefantfamilier som rolig beveger seg over slettene og yndefulle giraffer som nådeløst når etter trekronene. Her får vi oppleve villmarkens kraft og skjønnhet på nært hold. Etter vårt safari eventyr, drar vi til et rolig sted i reservatet for en deilig lunsj, før vi returnerer tilbake til Cape Town.

Robben Island - pris 550,-

Ønsker du å høre mer om Nelson Mandela anbefaler vi sterkt en reise til Robben Island. Denne ikoniske øya er verdenskjent fordi Nelson Mandela satt fengslet her i mange år. I dag kan vi ta fergen fra V&A Waterfront 3-4 ganger pr dag. Under besøket på øya vises vi rundt av tidligere politiske fanger som kan fortelle hvordan livet var for fangene som ble holdt innesperret her. Robben Island, sammen med Soweto er vel de stedene som folk flest forbinder med Apartheid. Da disse turene ofte blir utsolgt, må billettene forhåndsbestilles (kan bestilles ved bekreftelse av reise). Du må huske å ta med pass når du skal til øya.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Sør- Afrika

Dato: 23. mars 2024

Antall dager:11

Pris fra: 29 900 kr

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Cape Town via begge veier Addis Ababa
 • Alle transporter mellom flyplass og hotell
 • 9 netter i delt rom
 • Måltider og utflukter i henhold til program
 • Lokalkjent Tutu som reiseleder fra Vilja
 • Sosialt samhold og fellesskap
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Et plantet tre i Viljaskogen hos Trefadder

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Addis Ababa
Dato:23. mar.
Avgang: 23. mars - kl. 18.45
Fly fra: Addis Ababa
Fly til: Cape Town
Dato:24. mar.
Avgang: 24. mars - kl. 07.30
Hjemreise
Fly fra: Cape Town
Fly til: Addis Ababa
Dato:2. apr.
Avgang: 2. april - kl. 13.50
Fly fra: Addis Ababa
Fly til: Oslo
Dato:2. apr.
Avgang: 2. april - kl. 23.40

Opplev Cape Town, hvor hvert øyeblikk er en skatt som venter på å bli oppdaget.