Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
Sør- Afrika, Cape Town

Cape Town i påsken: En vakker juvel ved havet

I Cape-Town skal dagene nytes og livet leves med Viljas lokalkjente leder Tutu. Du får påfyll for kropp og sjel i Bo-Kaaps fargerike gater, det ruvende Taffelfjellet og Cape Peninsulas fiskelandsbyer. Og du kommer hjem som en litt bedre vinkjenner.

Reisens høydepunkt

 • Møte med Nelson Mandelas fangevokter Christo Brand
 • Majestetiske Table Mountain
 • Vinsmaking og besøk hos verdenskjent vinprodusent
 • Middag på ikoniske Gold Restaurant
 • Bo-Kaaps fargerike og livlige art-deco bygninger
 • Cape Peninsula
Dato: 12. apr - 23. apr 2025 / 12 dager
Pris 32 900 kr
Enkeltromstillegg: 6 600 kr

Cape Town - den fortryllende Mother City

Cape Town er byen som fortryller deg med uforglemmelige opplevelser. Her venter varm gjestfrihet, fantastiske landskap og Sør-Afrikas pulserende ånd.

Viljas leder Tutu har reist til mer enn 100 land, og har bosatt seg i Cape Town store deler av året. Og har flere ganger møtt Nelson Mandelas fangevokter, Christo Brand. Du møter også fangevokteren, og lærer om vennskapet mellom Christo Brand og fangen som ble Sør-Afrikas president.

Du får en sanserik start i Cape Town med det vakre fjellet Table Mountain og Bo-Kaaps fargerike gater. Her blir du kjent med innfødte som forteller om livet i Bo-Kaap, med et hav av fargerike boliger i sjokkrosa, mintgrønn, lilla, sitrongult og lyseblått.

Cape Peninsula

Neste stopp er Cape Peninsula, kronjuvelen i Cape Town. Du besøker små fiskelandsbyer og tettsteder. Her kan du se kolonier med pingviner ved Boulders Beach og bli kjent med utsiktsstedene i Cape Peninsula. Du får også besøke Tutus lokale venner i Nyanga Township og smake lokal townshipmat. Smaksrik mat kjent fra bydeler fra aparheid-regimet på slutten av 1800-tallet.

Verdenskjent vin

Sammen drar vi på vinsmaking på en lokal vingård i Sør-Afrikas vindistrikt, Winelands. Friske hvite viner og fyldige røde smakes. Og du lærer alt om Sør-Afrikas vinproduksjon.

Egentid og selvvalgt utflukt

I løpet av ferien i Sør-Afrika har du mulighet til å bli med på ulike utflukter. Valget er helt opp til deg, og du kan bli med på safari i Aquila Game Reserve for å se «The Big Five», oppleve Cape Town på egenhånd, ta turen til Two Oceans Aquarium, se samtidsafrikansk kunst på Zeitz MOCAA eller smake deg gjennom det travle markedet.

Reisen avsluttes med avskjedsmiddag med nye venner ved Gold Restaurant, hvor menyen består av mange retter, gode viner og ansatte i fargerike drakter som gjør kvelden magisk.

Stedet

Cape Town:
Noen byer har en rik kultur, en kosmopolitisk atmosfære og enestående arkitektur, mens andre kan skryte av fantastiske landskap og ekstraordinære naturlige underverk. Cape Town har alle disse attraksjonene - og mye mer. Med sin travle havn, strender i verdensklasse, nydelige vingårder og dens fjellrike omgivelser som sprer seg med variert flora og fauna, fanger Cape Town konsekvent hjerter til alle som kommer hit. Cape Town har fem av de ti største attraksjonene i landet:

1.V&A Waterfront
2.Table Mountain
3.Robben Island
4.Kirstenbosch Botanical Garden
5.Cape Point

Overnatting

Cape Town - Garden Court Victoria Junction

Garden Court Victoria Junction er et 4-stjernershotell som ligger 2 km fra V&A Waterfront. Hotellet har et utendørsbasseng, massasjetjenester og panoramautsikt over Table Mountain.

Romstype: Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Romsbeskrivelse: Moderne rom som er utstyrt med satellitt-TV, kaffe- og tekoker og skrivebord.

Les mer

Leder

Tutu Jacobsen Kirya

Reisetyper: Kultur- og opplevelsesreise

Tutu er en reiseglad sjel som har besøkt over 100 land! Hun er god på å dele av kunnskapen hun har opparbeidet seg gjennom et langt liv, på en pedagogisk og inkluderende måte. På Tutu sine reiser til Sør-Afrika vil du få store opplevelser innen musikk, mat, vin, natur, historie og møter med spennende mennesker.

Portrettbilde av Tutu Jacobsen Kirya
Les mer om Tutu Jacobsen Kirya

Program

Valgfrie utflukter

Aquila Game Reserve - pris 1650,-

Ettermiddagssafari på Aquila er en 2-3 timers tur i åpen bil. Ved ankomst Aquila får vi velkomstdrikke og lunsj, før vi drar ut kl 13.30. I bilene er det profesjonelle guider og sjåfører som forteller spennende historier om Afrikas dyreliv. Vi kommer tett på mange av dyrene, noe som kan gi spennende opplevelser.

Reservatet er hjem for en mangfoldig rekke afrikansk dyreliv, inkludert de ikoniske Big Five: løver, elefanter, bøfler, leoparder og neshorn. I tillegg finnes det ulike antilopearter, sebraer, giraffer og et overflod av fugleliv.
Vi legger ut ut på en spennende safari-game drive, ledet av erfarne rangere som navigerer terrenget og avslører skjulte steder der vi kan observere disse storslåtte skapningene i deres naturlige habitat. Spenningen øker med hver observasjon, når vi støter på elefantfamilier som rolig beveger seg over slettene og yndefulle giraffer som nådeløst når etter trekronene. Her får vi oppleve villmarkens kraft og skjønnhet på nært hold. Etter vårt safari eventyr, drar vi til et rolig sted i reservatet for en deilig lunsj, før vi returnerer tilbake til Cape Town.

Robben Island - pris 550,-

Ønsker du å høre mer om Nelson Mandela, anbefaler vi sterkt en reise til Robben Island. Denne ikoniske øya er verdenskjent fordi Nelson Mandela satt fengslet her i mange år. I dag kan vi ta fergen fra V&A Waterfront 3-4 ganger pr dag. Under besøket på øya vises vi rundt av tidligere politiske fanger som kan fortelle hvordan livet var for fangene som ble holdt innesperret her. Robben Island, sammen med Soweto, er vel de stedene som folk flest forbinder med Apartheid. Da disse turene ofte blir utsolgt, må billettene forhåndsbestilles (kan bestilles ved bekreftelse av reise). Du må huske å ta med pass når du skal til øya.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Sør- Afrika

Dato: 12. april 2025

Antall dager:12

Pris fra: 32 900 kr

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Cape Town
 • Alle transporter mellom flyplass og hotell
 • Overnatting 9 netter i delt rom
 • Måltider og utflukter i henhold til program
 • Lokalkjent Tutu som reiseleder fra Vilja
 • Sosialt samhold og fellesskap
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Addis Ababa
Dato:23. mar.
Avgang: 23. mars - kl. 17.35
Fly fra: Addis Ababa
Fly til: Cape Town
Dato:24. mar.
Avgang: 24. mars - kl. 07.30
Hjemreise
Fly fra: Cape Town
Fly til: Addis Ababa
Dato:2. apr.
Avgang: 2. april - kl. 13.50
Fly fra: Addis Ababa
Fly til: Oslo
Dato:2. apr.
Avgang: 2. april - kl. 23.40

Opplev Cape Town, hvor hvert øyeblikk er en skatt som venter på å bli oppdaget.