Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise, VIOVER60 REISEGØY
Spania, Mallorca

Spania, Mallorca - Malekurs med Reisegøy

Få innføring i en generell malemetode med kunstner Christian Hoel Skjønhaug. Vi tar deg til den pittoreske fjellandsbyen Banyalbufar, hvor vakre omgivelser byr på motivasjon, kreativitet og ekte glede på malekurs.

Reisens høydepunkt

 • Malekurs med kunstner Christian Hoel Skjønhaug
 • Innføring i grunnleggende temaer ved maling, tegning og bildekomposisjon
 • Egen maletid med veiledning av kursleder
 • Alt av kursmateriell
 • Ferietid og egentid i Palma
Dato: 17. sep - 23. sep 2024 / 7 dager
Pris 16 900 kr
Enkeltromstillegg: 4 114 kr

Malekurs, egentid og ferie

Vakre Mallorca med 24 grader i luften og i vannet frister oss i september måned. Denne reisen er en herlig kombinasjonsreise med malekurs, avslapning og egentid i Palma. Vi starter dagene i den spanske fjellkjeden Traumentana sammen med vår norske kunstner Christian Hoel Skjønberg.

Malekurset går over tre dager og tar utgangspunkt i en stilleben-oppgave. Vi maler i tradisjonene etter Paul Cezanne og får innføring i de grunnleggende temaer ved maling, tegning og bildekomposisjon gjennom denne oppgaven.

Kursets sentrale idé er å gi deg en innføring i en generell metode du kan bruke for alle typer motiver. Uavhengig av om du maler noe du ser framfor deg, fra egne skisser og fantasi eller fra et foto.

Kurset vil passe for alle som er nysgjerrige på maling, deg som jevnlig maler og tegner, eller for de som ønsker å gjenoppfriske tidligere kunnskap og erfaring.

Mesteparten av kursdagene går med til å lære, øve og delta i maleaktiviteter.

Etter de 3 kursdagene fortsetter vi ferien til Palma. Da er det tid for egentid, ferie og andre selvvalgte aktiviteter.

Stedet

Mallorca er en øyperle, kjent for sitt varierte turterreng, imponerende kyst- og fjellandskap samt et rikt plante- og dyreliv.

Palma

Palma blir ofte kalt turistenes hovedstad eller lille Barcelona. Begge deler stemmer, men først og fremst er Palma en autentisk, sjarmerende og kosmopolitisk by med mye kunst og kultur, moderne avenyer og smale gater med muligheter for shopping og uteliv. Bystranden Playa de Palma er en av de mest populære på Mallorca. I dette området ligger det hyggelige restauranter, barer, butikker og kafeer der du kan nyte en god kopp kaffe.

Overnatting

Palma, Hotel Araxa

Hotel Araxa har en unik stil og personlighet. Her får du fred og ro uten å måtte gå på akkord med en god beliggenhet. Den hyggelige hagen inviterer til avslapping ved bassenget, og frokosten kan du innta i hagen under palmene. Hotellet har treningsrom, en liten spa-avdeling og en hyggelig bar som samlingssted.

Romstype:
Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Romsbeskrivelse:
Lyse rom i god størrelse. Alle rommene har parkett og kaffe/te-fasiliteter.

Les mer

Estellencs - Hotel Maristel

Hotel Maristel er et sjarmerende hotell som ligger i Estellencs midt i fjellkjeden Tramuntana. Fra hotellet kan du skue utover det nydelige landskapet med den spektakulære havutsikten og den nydelige fjellkjeden. Hotellet reflekterer den tradisjonelle mallorcanske stilen og gir en autentisk opplevelse som supplerer det majestetiske landskapet.
Vi nyter både frokost og middag ved hotellet.

​Romstype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse: Koselige og innbydende rom med to senger.

Les mer

Leder

Lokal leder

Reisetyper:

Lokal leder

Våre lokale ledere rundt i verden kjenner stedene som sin egen baklomme. De er håndplukket av oss eller våre samarbeidspartnere på bakgrunn av sin særegne kunnskap som gjør reisen ekstra interessant og minneverdig. De er gode historiefortellere og engasjerte i å formidle sine aktiviteter. Gode sosiale egenskaper er også på plass, og vi vet at de vil ta godt vare på dere der ute i verden.

Portrettbilde av Lokal leder
Les mer om Lokal leder

Program

Nivå

Passer for nybegynnere, for de som jevnlig maler og tegner og for de som ønsker å gjenoppfriske tidligere kunnskap og erfaring.

Praktiske detaljer

Vår norske samarbeidspartner Titti Smeby er til stede under oppholdet i Maristel, og tilgjengelig på tlf under oppholdt i Palma. Hun er fastboende på Mallorca.

Læreren - Christian Hoel Skjønhaug

Christian Hoel Skjønhaug er en norsk billedkunstner og musiker fra Eidsvoll. Han har en mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo og har hatt flere utstillinger i både inn- og utland.

Siden 2012 har han hatt atelier i et gammelt kloster i sør-Spania, bodd en periode i Buenos Aires før han og hans kone slo seg ned i den lille pittoreske byen Santanyi på Mallorca.

Nå lever han som kunstner, selger malerier og holder kurs for både mallorkanere og norske turister.

Hans samtidskunstmalerier, som ofte er preget av både humor og alvor og alltid åpne for skuereens egen tolkning, er å finne i mange norske hjem. Kunstneren både leverer og henger gjerne selv opp kunsten på kjøperens vegg.

Les mer om vår lærer Christian Hoel Skjønhaug her www.skjoenhaug.com

Malekurset

Kurset behandler følgende temaer:

Tegning:
- lys/skygge, valørskalen, kontraster
- linje, flate. Blyant vs. Kullstift
- Bildekomposisjon, valg av utsnitt, illusjon av dybde, bilderom

Maleri:
- Fargeteori (fargesirkelen, komplementærkontrasten, fargetemperaturinstensitet og kulør)
- Det tekniske ved akrylmaling, fargekomposisjon og begrenset palett

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Spania

Dato: 17. september 2024

Antall dager:7

Pris fra: 16 900 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo - Mallorca
 • Transport tur/retur flyplass - hotell og til Araxa hotel
 • 3 netter i valgt romkategori Hotel Maristel
 • 3 netter i valgt romkategori på Hotel Araxa, Palma
 • Frokost under hele oppholdet
 • Halvpensjon ved Hotel Maristel (frokost og middag)
 • 3 dagers malekurs med Christian Hoel Skjønhaug
 • Kursmateriell og maleutstyr.
 • Herlig fellesskap med andre maleinteresserte
 • Mindre gruppe
 • 1 plantet tre i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Palma de Mallorca
Dato:17. sep.
Avgang: 17. september - kl. 06.30
Hjemreise
Fly fra: Palma de Mallorca
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:23. sep.
Avgang: 23. september - kl. 10.45