Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise, Ansvarlig turisme, Åpen for alle kjønn
Norge, Rundreise med Hurtigruten

Opplevelsesrik rundreise med Hurtigruten langs norskekysten og til Svalbard

Norgesdrømmen med Hurtigruten er nærmere enn du tror. Nå kan du tilbringe 14 netter på Hurtigrutens nyrenoverte skip Trollfjord. Vi seiler opp langs Norskekysten til Longyearbyen, Ny-Ålesund og rundt Bjørnøya. Sammen med våre reisende får du oppleve 15 havner og flere overraskelser om bord.

Reisens høydepunkt

 • Nostalgisk sjøreise langs Norgeskysten til Svalbard med start i Bergen
 • Cruise rundt Bjørnøya
 • Totalt 15 spennende havner underveis
 • Nyte livet til sjøs om bord på MS Trollfjord. Skipet ble renovert i 2023
 • Opplev midnattsol når vi seiler langs Norgeskysten på en helt spesiell reiserute basert på den originale sjøreisen til Svalbard
 • Nyt utsøkt mat og drikke, personlig service og enda bedre aktiviteter om bord på det nyoppussede skipet
Dato: 7. sep - 21. sep 2024 / 15 dager
Pris 30 400 kr

Opplev kystperler, Svalbard og Bjørnøya med Hurtigruten

En av våre mest spennende Norgesreiser går med Hurtigruten fra Bergen. Hurtigruten markerte sine 130 år langs norskekysten i fjor, og med nyoppussede Trollfjord setter vi seil mot Svalbard. Dette er en unik og spesiell seiling, og reisen er åpen for alle kjønn.

Dine dager på Norges vakreste cruiseopplevelse

Cruiset starter i Bergen og stopper i mange flotte havner på vei nordover mot Spitsbergen. Vi legger til land alle dager unntatt en. Se program for mer informasjon om havnene.

Kulinariske opplevelser er i fokus på Hurtigruten. Du serveres tre ferske og kortreiste måltider hver dag om bord. Som en del av Norway's Coastal Kitchen-konseptet, er rettene laget av lokale råvarer som nettopp har blitt fisket, slaktet og plukket, og deretter levert direkte til skipet i havnene vi besøker.

Slapp av i boblebadet og i panorama badstuen etter en økt i det store treningsrommet. Nyt et glass eksklusiv akevitt i baren, der vinduene går fra gulv til tak. Om kveldene kan du lene deg tilbake og lytte til pianisten om bord. Du får en jubileumsattest med hjem, signert av skipets kaptein.

Med egne aktiviteter og program, felles måltider og daglige møteplasser, vil du alltid ha noen å dele opplevelsen med. Ikke vær redd for å bli med på denne reisen "alene", vi har vårt fellesskap, og alle blir inkludert.

Stedet

Denne spesielle og unike sjøreisen setter kurs langt inn i den nordlige polarsirkelen og til midnattssolens rike.

Vi starter med å seile langs norskekysten og over Barentshavet til en magisk øygruppe i Høyarktis. Turen er inspirert av de første seilingene til Svalbard i 1968. Romantikk og eventyr er nok en gang i fokus når du drar tilbake til gullalderen for opplevelsesreiser på en legendarisk rute med ekte og autentiske opplevelser.

Bli med på eksklusive utflukter i havnene vi besøker hver dag, eller bare len deg tilbake og nyt synet av verdens flotteste sted/natur. Stedene under reisen mener vi får frem de fantastiske smakene, eventyrene og naturen langs den blendende vakre kysten vår.

Vi kommer til noen kjente Hurtigrutehavner, men også til flere nye som Senja, Træna og Åndalsnes – som er jomfruhavner.

På Spitsbergen, som også kalle den Arktiske perlen, kommer vi til Ny-Ålesund og Longyearbyen, for deretter å seile rundt den legendariske Bjørnøya. Her blir det tid for å se etter isbjørn og kose seg under midnattssolen. Et av mange høydepunkter under vår 15 dagers lange seilas.

I gjennomsnitt har vi 6 timer i hver havn, noe som gir deg tid til å gjøre deg kjent på hvert sted vi kommer til. Skipet legger oftest til veldig sentralt slik at det er kort vei til sentrum/aktiviteter på land. Det absolutt beste med å reise på cruise er at hotellet beveger seg, at du hver dag kommer til et nytt sted – uten å måtte pakke opp og ned. Alt har du rundt deg!

Overnatting

Hurtigruten, Trollfjord

Trollfjord har 300 lugarer og er sertifisert for 654 gjester. Skipet består av 9 dekk. Felles for alle er at det er store vinduer slik at man – uansett hvor på skipet man er – kan nyte og se utsikten. Hurtigruta har drastisk redusert bruk av plast om bord, og de anbefaler alle å ta med påfyllbare vannflasker.

Når vi er nært dyreliv, ber vi deg om å følge rådene til kystekspertene og utfluktsguidene, og alltid opptre på en måte som ikke forstyrrer den naturlige atferden til dyrene.

4 ulike lugartyper å velge mellom: Innvendig lugar, utvendig lugar med begrenset utsikt eller utvendig lugar med full utsikt. Enkeltlugar mot tillegg.

Enkel lugar: Enkeltrom er mulig, men det kan være kostbart. Hos oss i Vilja kan du velge å dele lugar, da finner vi en romvenn til deg av samme kjønn.

Les mer

Leder

Lokal leder

Reisetyper:

Lokal leder

Våre lokale ledere rundt i verden kjenner stedene som sin egen baklomme. De er håndplukket av oss eller våre samarbeidspartnere på bakgrunn av sin særegne kunnskap som gjør reisen ekstra interessant og minneverdig. De er gode historiefortellere og engasjerte i å formidle sine aktiviteter. Gode sosiale egenskaper er også på plass, og vi vet at de vil ta godt vare på dere der ute i verden.

Portrettbilde av Lokal leder
Les mer om Lokal leder

Program

Praktisk Info

Flyreise
Vi har valgt å ikke inkludere flyreisen til og fra Bergen – som er avreisehaven. Det er mange måter å komme seg dit på – avhengig av hvor du bor. Dermed møtes vi i Bergen på formiddagen 07.09.24

Dersom du ønsker at vi skal ordne med fly til deg, ber vi deg om å legge inn informasjon og forespørsel på dette når du bestiller reisen.

Matallergier
Har du matallergier eller annen ang ditt kosthold må vi har informasjon om dette senest 1 måned før avreise.

Sikkerhet ombord
Sikkerhet om bord har den høyeste prioritering, vi deltar alle på en drill om dette. Det er inkludert med gratis wifi om bord.

Trollfjord er utstyrt med stabilisatorer for en roligere seiling.

Naturen bestemmer:
Selv om vi alltid gjør vårt beste for å holde oss til reiseruta, kan været langs norskekysten ha andre planer.

Ved veldig dårlig vær eller tett tåke velger vi alltid sikkerhet først, selv om vi må endre reiseruta eller kansellere utflukter på land i siste liten.

Utflukter og aktiviteter i Land
Hurtigruten tilbyr flere spennende og ulike utflukter i land sammen med lokale partnere.
Du kan lese mer om disse her: https://www.hurtigruten.com/nb...

Utfluktene er ikke inkludert i prisen.

Alle gjester må ha gyldige reisedokumenter og legitimasjon når de sjekker inn til en reise. Det kan enten være:

 • Et gyldig pass med gyldighet i seks måneder
 • Nasjonalt ID-kort med reiserettigheter (for nordiske borgere og borgere i Schengen-landene)

Disse kravene gjelder for både Nordkapp-ekspressen og Svalbard-ekspressen, da skipene seiler fra havner med høyt sikkerhetsnivå. Hvis du reiser med Svalbard-ekspressen, må du være klar over at Svalbard ligger utenfor Schengen-området. Legitimasjonskravene gjelder også for norske borgere.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Norge

Dato: 7. september 2024

Antall dager:15

Pris fra: 30 400 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Overnatting 14 netter i delt lugar ombord
 • Helpensjon
 • Drikkepakke (vin, øl, mineralvann) til måltider
 • Vann, kaffe og te uten kostnad
 • Gratis Wifi
 • Engelsktalende Coastal Experience-team
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Pakken er omfattet av Reisegarantifondet