Vilja logo
Sykkelreise
Sverige, Skåne - Gøteborg

Kystsykling fra Skåne til Gøteborg

Her får du en sykkeltur i verdensklasse! I et behagelig og lettsyklet terreng nyter du vakker utsikt, duft av havet, og lekre matretter underveis. Velkommen til Charlottes barndomsparadis i Sverige!

Reisens høydepunkt

 • Lettsyklet, flatt terreng
 • Bagasjen blir transportert hele veien
 • Sykkelveier langs kyst med havutsikt
 • Sjarmerende hoteller
 • Lokalkjente Viljaleder Charlotte
Dato: 23. mai - 30. mai 2025 / 8 dager
Pris 16 950 kr
Enkeltromstillegg: 2 900 kr

Velkommen til Skåne!

Charlotte gleder seg til å dele denne fantastiske opplevelsen med deg – Kattegattleden! Denne kystnære og flotte sykkelveien strekker seg over 390 kilometer fra sjarmerende Helsingborg i Skåne gjennom Halland til pulserende Gøteborg. Og den ble nylig utnevnt til «Årets sykkelled i Europa». Det skjønner vi!

Kattegattleden - sykkeltur fra Skåne til Gøteborg

På Kattegattleden er det ikke bare sykling – det er en reise gjennom nytelse og inspirasjon. Terrenget er utrolig lett å sykle i, så du kan virkelig nyte hvert pedaltråkk. Og det er så mye å se, smake og oppleve underveis! Tenk deg å sykle forbi fine strender og sjarmerende havner, utforske kunstutstillinger og stikke innom lokale markeder med hjemmebakte godsaker. Du vil oppdage små ferieparadis, oppleve storslagne Båstad og føle idyllen i Tyløsand. Festninger og slott, kurbad med mulighet for nakenbading og naturskjønne områder venter på å bli utforsket.

Matopplevelser langs Sveriges vestkyst

Og maten, åh maten! Fra tradisjonelle retter til den beste isen du noensinne har smakt – det er mer enn nok av fristelser på de sjarmerende uterestaurantene langs veien. Etter 7 dager med eventyr, når du til slutt når Gøteborg, kan du utforske den sjarmfulle storbyen. Og kanskje du vil avslutte turen med en morsom dag på Liseberg fornøyelsespark? Hvis du ønsker å forlenge opplevelsen kan vi selvfølgelig ordne overnatting i Gøteborg (bestilles ved bekreftelse på reisen).

Når du er klar til å si farvel, tar vi hånd om sykkelen din, og du er fri til å reise videre akkurat slik du ønsker – valget er ditt.

Stedet

Landskapet er kjent for sitt varierte landskap med frodige åser, åpne sletter og vakre strender. Mange deler av leden er preget av pittoreske landsbyer og gårdshus, en landlig sjarm.

Nærheten til havet gir deg en følelse av ro, hvor du nyter lyden av bølger, måker og den friske sjøluften.

Den rike kulturarven med museer, slott og historiske steder gjør sykkelturen også til en kulturell opplevelse.

Stiene vi sykler på er asfalterte og nesten helt uten biltrafikk. Det er et veldig lettsyklet terreng, veldig godt lagt til rette og markert med sykkel ledmerket.

Alt dette i ro og sakte mak, slik at du få sett og opplevd alt på din vei; bruke dine 5 sanser – både se, høre, lukte, smake og kjenne!

Overnatting

Sverige, rundtur på sykkel

Vi bor på 7 forskjellige hoteller under sykkelturen. Din bagasje blir transportert videre og står klar til deg i resepsjonen når vi ankommer nytt hotell neste dag. Koselige hoteller med 3-4* hotellkategori. Alle med personlig drift og eierskap.

Vel fremme ved hvert hotell har vi kort vei til å oppleve stedets sjarme og restauranter.

Les mer

Leder

Charlotte Ehde-Eliassen

Reisetyper: Aktiv ferie, Kultur- og opplevelsesreise

Med snart 30 år som «Sjefsjomfru» har Charlotte mye erfaring om mangt som hun elsker å dele. Hun har alltid en form for aktivitet/trening på lur. Alt fra sykling, turer på stranda, lett styrketrening, joggeturer eller kanskje en linedance-økt om kvelden? I tillegg til å bevege kroppen, er lokal kultur høyt prioritert.

Portrettbilde av Charlotte Ehde-Eliassen
Les mer om Charlotte Ehde-Eliassen

Program

Praktisk informasjon

Grunnet meteorologiske studier, sykler vi fra Helsingborg og til Gøteborg. Reisen til og fra Sverige er på egen regning. Jeg anbefaler bussen fra Oslo S, rimelig, raskt og veldig behagelig. Den går flere ganger pr dag, stopper da både i Gøteborg og Helsingborg – begge veier!

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Sverige

Dato: 23. mai 2025

Antall dager:8

Pris fra: 16 950 kr

Hva er inkludert

 • Overnatting 7 netter i delt rom på 7 forskjellige hoteller langs leden
 • Daglig frokost
 • 2 felles måltider
 • Tursykkel med 21 gir (el-sykkel mot tillegg 900,-)
 • Sykkel bag, lås og hjelm
 • Bagasjetransport mellom hoteller
 • Sykkel kart
 • Retur av sykkel til Helsingborg
 • Charlotte som lokalkjent leder
 • Overraskelser underveis
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarntifondet