Vilja logo
Sykkelreise
Norge, Rondane

Jentetråkket fra fjell til dal

Nyt noen av Norges flotteste fjellområder fra sykkelsetet. På denne reisen skal vi tråkke oss gjennom flere kommuner med fantastisk natur. Vi starter på Dovrefjell, med magisk utsikt mot Snøhetta. Derfra sykler vi oss nedover mot Ringebu.

Reisens høydepunkt

 • Tett på naturen fra sykkelsetet
 • Lokal sykkelguide
 • Storslåtte naturopplevelser
 • Dekket bord til frokost og middag
 • Ulike, unike overnattingssteder hver dag
 • Unike opplevelser man ikke får på annet vis
Dato: 29. jun - 3. jul 2025 / 5 dager
Pris 11 000 kr
Enkeltromstillegg: 2 000 kr

Storslåtte Rondane og fjellnorge fra sykkelsetet

På disse fem magiske dagene skal vi sykle oss forbi noen av de vakreste delene fjellnorge har å by på: Dovrefjell, Rondane og Venabygdsfjellet.

Vi har det ikke travelt på turen. I tillegg til å sykle skal vi se og oppleve mest mulig og tar oss tid til å nye pauser underveis. Vi spiser lunsj fra en nærbutikk på veien, eller kanskje vaffel og kaffe fra en lokal café frister?

Reisen starter med overnatting på Hjerkinn Fjellstue. Derfra sykler vi videre fra hytte til hytte før vi avslutter på det tradisjonsrike hotellet Spidsbergseter.

Personlig og hyggelig vertskap åpner opp sine steder og inviterer oss på gode middager på de lyse sommerkveldene. Vi kommer til dekket bord både til middag og frokost, og alt er tilrettelagt for at du skal ha en herlig, aktiv og bekvem sykkelferie. Bagasjen har du med deg på sykkelen i egen sykkelveske, så husk å pakke smart.

Stedet

Grimsdalen er en av Norges, og kanskje verdens, vakreste seterdal som strekker seg fra Dovre i vest til Folldal i øst. Dalen er omkranset av Dovre nasjonalpark på den ene siden av veien og Rondane nasjonalpark på den andre siden. Landskapet varierer fra snaufjell og tusenmeters- fjelltopper til lune furumoer som lyser av reinlav, rolige elveslynger, fosser og til åpne fjellvidder.


Overnatting

Norge, Rondane - sykkelreise

Vi sykler fra hytte til hytte og sted til sted.
Hjerkinn Fjellstue, Grimsdalshytta, Nedre Dørolseter turisthytte, Spidsbergseter Resort. Personlig og hyggelig vertskap åpner opp sine steder og inviterer oss på gode middager på de lyse sommerkveldene. Vi kommer til dekket bord både til middag og frokost og alt er tilrettelagt for at du skal ha en herlig, aktiv og bekvem sykkelferie.

Romtype: Delt rom, enkeltrom mulig på Hjerkinn og Spidsbergseter
Rombeskrivelse: 4 forskjellige overnattingssteder med 4 forskjellige standard. Alt lagt til rette for en god natts søvn. Sengetøy/håndkle er inkludert.

Les mer

Leder

Wenche Lia Spidsberg

Reisetyper: Aktiv ferie, Sykkelreise

Wenche er ei positiv og glad voksen dame med mye energi. Hun bor på fjellet året rundt, og elsker uteliv både sommer og vinter. Sykkelturer, fjellturer og padling om sommeren, og bortover- og nedoverski på vinteren. Wenche har sykkelreiser for Vilja både i Norge og i Kroatia. Ingen dag er lik på sykkelturene hennes.

Portrettbilde av Wenche Lia Spidsberg
Les mer om Wenche Lia Spidsberg

Program

Praktisk info

Reiseruten: Dovrefjell - Folldal - Grimsdalen - Dørolen - Atndalen - Venabygdsfjellet - Gudbrandsdalen

Vi starter på 950 moh - skal opp i 1000 moh før vi sykler ned til Ringebu som ligger 198 moh på asfalt/ grusvei.

Dersom du ønsker, kan du ta med egen sykkel, hvis ikke kan du leie en sykkel. Vi anbefaler at du leier en el-sykkel, da noen av partiene kan være litt krevende. Leie av el-sykkel koster 2300,- for 5 dager, da er det også inkludert hjelm, sykkelveske og pumpe. Sykkelen leveres etter endt reise. Gi beskjed ved påmelding om du ønsker dette. Du har også med bagasjen din på sykkelen.

Du vil ha bagasjen din med på sykkelen. Du har tørkemuligheter hver kveld, så nytt skift hver dag trengs ikke. Ull er gull, også om sommeren, og trenger bare luftes før neste etappe. :) Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste sykkelturen kan bli krevende med utfordrende vær. Husk godt og riktig utstyr og pakk sykkelvesken smart. Du finner detaljert utstyrsliste lenger nede på siden.

Vi smører nistepakke og fyller termosen hver dag ved frokost (inkludert)

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Utstyrsliste (husk sykkelveskene er ikke så store)

Til sykkelen
Hjelm

Til deg selv

Regntøy - jakke og bukse
Vindtett jakke og evt bukse
Ull trøye og stillongs + skift
Ulltrøye korte armer
Ullstrømper - 3 par
Ullgenser/ fleecegenser
Lue og votter
Lette fjellstøvler til å sykle i (fine å bruke på en liten fjelltur og)
1 par lette joggesko
1 par lette sandaler/ havaianas
Singlet
Sykkelbukse
Sykkelhansker
Shorts
Bikini/ badedrakt
Lite håndkle
Undertøy
Toalettsaker

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Norge

Dato: 29. juni 2025

Antall dager:5

Pris fra: 11 000 kr

Hva er inkludert

 • Overnatting 4 netter i delt rom på 4 forskjellige overnattingssteder
 • Frokost og middag på hver hytte/hotell
 • Vi smører nistepakke og fyller termosen hver dag ved frokost
 • Sykkel- og lokalguide Wenche
 • Daglig sykkelprogram med sightseeing
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
 • Leie av El-sykkel koster 2300,- for hele oppholdet.