Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise, Aktiv ferie
Tanzania, Zanzibar

Eksotiske opplevelser og magiske solnedganger på Zanzibar

Hvite strender, sol, turkisgrønt hav, salte bad, lokale møter, unike opplevelser og en behagelig bris som bringer med seg varme og myke dufter er bare noe av det som venter på deg på den Afrikanske øya Zanzibar.

Reisens høydepunkt

 • Palmestrender og glitrende hav
 • Magiske solnedganger
 • SUP-padling og snorkling
 • Daglig tilbud om trening/ vandring
 • Personlige hoteller med hjerte og sjel
 • Egentid - nyt slik bare du kan
Dato: 11. nov - 23. nov 2025 / 13 dager
Pris 31 900 kr
Enkeltromstillegg: 7 000 kr

Eksotiske opplevelser på vann og på land

Lengter du også etter god tid til deg og nye, sanselige inntrykk? Da er denne deilige ferien med Charlotte noe for deg! Opplev spennende dager sammen med andre damer med tid til å hvile og nyte. Det blir også tid til utflukter, opplevelser, SUP (padling på brett) og snorkling.

Afrikansk kultur har en rik historie, og Charlotte gleder seg til å gi deg et innblikk i dette skattekammeret av fortid og nåtid.

Zanzibar er rett og slett et eksotisk paradis. Ferieøya byr på kritthvite strender, azurblått hav, og magiske solnedganger. Reisen innleder vi på en resort med private bungalows i mangroveskogen, her får vi «landet», pustet ut og finner fort ferieformen. Med deilige lange frokoster, tid til sol & bad og bli «dus» med Afrika! Vi har daglige turer langs stranden, inn i lokal landsbyen og litt god strekk for kropp og sjel. Det blir også utflukter med båt, før vi etter 3 deilige dager reiser videre til Jambianis vakre langstrakte sandstrand.

I Jambiani bor vi på hotell, hvert rom med sin egen lille terrasse. Her kan du sitte og nyte tiden, livet og havets bølger. Flo og fjære er av stor betydning, særlig her på østkysten. På kvelden vil du sovne til bølgenes sang og det er kun 20 meter fra det Indiske hav til din dør.

Det er mange koselige små barer og restauranter med gåavstand fra hotellet. Og vi går selvfølgelig barbent! Her i Jambiani har vi et variert program, daglig morgentrening og spennende utflukter.

Vi avslutter med 1 natt i magiske Stone Town, hovedstaden med sine markedsplasser med aromatiske krydder, spennende shopping, kultur og en eventyrlig middag. Velkommen!

Stedet


Zanzibar er rett og slett et eksotisk paradis. Ferieøya byr på kritthvite strender, azurblått hav og magiske solnedganger. Her møter du en varm kultur, vennlige smil, snorkling og sansing i flo og fjære. Du får nyte livet på stranden, i og på havet, og du vil leve deilige dager på «krydderøya»!

Stone town (Steinbyen) er en fantastisk by, et typisk swahilisk handelssted med markedsplasser, fargerike dører, spennende shopping, krydder, herlige mennesker og særegen kultur.

Med en blanding av indiske, arabiske og afrikanske påvirkninger har Zanzibars kjøkken mange overraskelser. Havet tilbyr alt du kan be om - tunfisk, sverdfisk, hummer, reker og blekksprut. Den varmende solen gjør at frukt er tilgjengelig året rundt – full av smak, moden og søt.

Overnatting

Zanzibar - Casa Beach Hotel

Casa Beach Hotel er et nyrenovert hotell med en perfekt beliggenhet for å utforske byen og stranden. Jambianias vakre, lange sandstrand ligger rett inntil hotellet. Barfot kan vi gå til mange koselige små barer og restauranter. På kvelden kommer du til å sovne til lyden av bølgene som strømmer mot stranden, bare 20 meter unna døren til rommet ditt.

Romstype: Delt twinrom eller enkelrom mot tillegg.
Romsbeskrivelse:
Alle rommene har egen uteplass hvor du kan sitte og nyte tiden, livet og havets bølger.

Les mer

Zanzibar - Seyyida Boutique Hotel

Inspirerad av Zanzibars eklektiska kulturer, blandar Seyyida Boutique Hotel & Spa moderna bekvämligheter med afrikanska, arabiska, indiska och europeiska influenser.
Med slående utsikt över hamnen, strandpromenaden och det turkosa vattnet i Indiska oceanen på ena sidan och de fascinerande smala gatorna i Stone Town på den andra, har Seyyida det perfekta läget för att utforska Stone Town

Rumstyp: Dubbelrum
Rumsbeskrivning:
Alla rum är modernt inredda med luftkonditionering och ett stort badrum. Rummen har TV, kaffebryggare, värdeskåp och minibar.

Les mer

Zanzibar - Mangrove Lodge

The Mangrove Lodge er et miljøvennlig hotell som er bevisst på bærekraft og har som mål å påvirke det nærliggende Chuini positivt med lokal arbeidsstyrke og håndverkere. Den ligger blant høye palmer og mangotrær 15 km nord for Stone Town på vestkysten av Zanzibar, ved siden av krydderplantasjene.

I den nærende jungellignende hagen finner vi 10 komfortable bungalower med stråtak, og den fargerike bar & restaurant ligger ved vår egen sjarmerende mangrovebukt. Nede på stranden finner du også et stort basseng med havutsikt og en yogaplattform med utsikt over det indiske hav.

Les mer

Leder

Charlotte Ehde-Eliassen

Reisetyper: Aktiv ferie, Kultur- og opplevelsesreise

Med snart 30 år som «Sjefsjomfru» har Charlotte mye erfaring om mangt som hun elsker å dele. Hun har alltid en form for aktivitet/trening på lur. Alt fra sykling, turer på stranda, lett styrketrening, joggeturer eller kanskje en linedance-økt om kvelden? I tillegg til å bevege kroppen, er lokal kultur høyt prioritert.

Portrettbilde av Charlotte Ehde-Eliassen
Les mer om Charlotte Ehde-Eliassen

Program

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Tanzania

Dato: 11. november 2025

Antall dager:13

Pris fra: 31 900 kr

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo - Stone Town
 • All transport på øya til alle aktiviteter
 • Innkvartering i valgt rom type i 10 netter
 • Frokost daglig, samt måltider i henhold til program
 • Utflukter og aktiviteter i henhold til program
 • Lokale guider på stedet
 • Vilja-leder Charlotte Ehde- Eliassen med under hele reisen
 • Daglig treningstilbud med raske gåturer eller qigong.
 • Sosialt fellesskap med andre kvinner
 • 1 tre plantet i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Dubai
Dato:11. nov.
Avgang: 11. november - kl. 14.10
Fly fra: Dubai
Fly til: Zanzibar
Dato:12. nov.
Avgang: 12. november - kl. 02.30
Hjemreise
Fly fra: Zanzibar
Fly til: Dubai
Dato:22. nov.
Avgang: 22. november - kl. 22.20
Fly fra: Dubai
Fly til: Oslo
Dato:23. nov.
Avgang: 23. november - kl. 07.35

Zanzibar, øya der virkeligheten er som et eventyr.