Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
USA, New York

Vårfølelse i byen som aldri sover

Perfekt ferie for deg som vil utforske The Big Apple. Shopping, museer, kule barer, utesteder og restauranter. Sug inn atmosfæren du bare opplever i New York!

Reisens høydepunkt

 • Blomstring i Central Park
 • Pikniklunsj i en av byparkene
 • Brooklyn Bridge
 • Mange spennende museer
 • Brooklyn Botanical Garden
Dato: 2. mai - 8. mai 2025 / 7 dager
Pris 27 250 kr
Enkeltromstillegg: 6 325 kr

New York, New York!

Våren er uten tvil en herlig tid i verdensmetropolen New York. Det er topp stemning, og alle byens parker står i full blomst. Våren byr på gode temperaturer til å bevege seg ute i The Big Apple. Du utforsker byen i hele 5 dager, så det blir tid til både høye hæler og cocktails – og joggesko over Brooklyn Bridge. Gjør deg klar for opplevelsesrike dager med tusenvis av inntrykk!

Viljaleder Anne Iljen er godt kjent i New York, og tar deg med til eventyrlige steder du kanskje aldri hadde tenkt på selv. Hun viser deg litt mer av NY, spesielt Brooklyn, men også Manhattan og kanskje Queens og/eller Harlem. Forestill deg at du våkner i hippe Brooklyn og vet at du skal ut på skattejakt i kule Franklin Avenue med markeder, gallerier, vintagebutikker, barer og restauranter! Anne viser deg mer enn uptown, midtown og downtown. Du kan naturligvis utforske storbyen på egenhånd om du ønsker det. Men det anbefales at du tar på deg joggeskoene og følger i Annes fotspor. Da blir det garantert lunsj i parken og ferje til Staten Island forbi Frihetsgudinnen. Helt uten kø og dyre inngangsbilletter. Bli med og ta pulsen på The Big Apple sammen med Anne og andre blide jenter! Et minne for livet.

Stedet

New York City ligger langs østkysten av USA, i staten New York, og består av 5 bydeler eller ”boroughs”. Disse bydelene, som hver har sin styringsform, består av Manhattan, The Bronx, Staten Island, Brooklyn og Queens.

Manhattan deles opp i Uptown som er kjent for å være ”rikmannsdistriktet”, Midtown hvor alt skjer og hvor du blant annet finner Times Square og The Empire State Building og Downtown hvor du finner finansdistriktet. Finansdistriktet er et området i sterk vekst, og skal du investerer i eiendom er denne bydelen området å gjøre det i. Innen få år vil dette område være den nye ”hippe” bydelen med nye store, flotte leilighetskomplekser, restauranter og butikker.

New Yorkere er meget opptatt av nabolaget sitt, og området du bor i definerer deg som person. Soho er meget trendy og kunstnerisk (Sand brødrene har kunstgalleriet sitt her), Little Italy er for italienere og China Town for kinesere. Uptown, spesielt Upper Eastside, er for de rike, og du finner mange sositetsfruer som liker å ”lunche” og stelle i stand veldedighetsarrangementer. Gjerne hvor den ene overgår den andre. ”The Meatpacking District” finner du Downtown, og området har noen av Manhattans mest trendy restauranter og barer. Du finner også Greenwich Village som er kjent for sine mange homofile innbyggere som ligger i Downtown området. Chelsea finner du i Midtown, og er et meget trendy område med restauranter og kunstgallerier.

Selve Manhattan er ei øy som er 59,47 kvadratkilometer stor og har et innbyggertall på litt over 1,6 millioner. Til sammen med alle 5 bydelene bor det ca. 8, 5 millioner mennesker i New York City, og det snakkes 170 forskjellige språk. Det er ikke rart det kalles for ”The Melting Pot” eller ”Smeltedigelen”. Her finner du mennesker og kulturer fra hele verden, og det er en stor respekt for kulturell mangfold blant innbyggerne.

Overnatting

Brooklyn, Hampton Inn Brooklyn/Downtown

Vi bor i bydelen Brooklyn på den andre siden av East River fra Manhattan. Hotellet vårt har kort avstand til Manhattan og Brooklyn Bridge som knytter bydelen til Manhattan. Med få holdeplasser på undergrunnsbanen kommer vi oss enkelt til ultrahippe Tribeca, City Hall og Manhattans Financial District for å nevne noe. Vi har metrokort for hele uka inkludert i prisen, så vi kommer oss dit vi vil med undergrunnen. Vi bor og lever som New Yorkere disse dagen - we do what New Yorkers do! Kanskje blir det yoga og piknikk i parken, garantert blir det en tur over Brooklyn Bridge

Romtype:
Delt twinrom eller enkeltrom mot tillegg
Rombeskrivelse:
Lyse og moderne rom med to store og komfortable senger. Kaffe- og tefasiliteter på rommene.

Les mer

Leder

Anne Iljen Langfeldt

Reisetyper: Aktiv ferie, Kultur- og opplevelsesreise

Anne Iljen er en glad spreking som elsker å jogge og aldri sier nei til et bad – sommer som vinter. På fritiden liker hun å oppleve og lære nye ting. Hun er en allsidig treningskompis som med turer i skogen, SUP på sjøen, ski på beina eller vin på stranden stadig tar med seg venner og glade jenter på nye eventyr.

Anne Iljen jobber med reiseproduksjon hos Vilja, og har en finger med i det meste. Hun er ansvarlig for kunderelasjoner og kontakt med våre samarbeidspartnere.

Portrettbilde av Anne Iljen Langfeldt
Les mer om Anne Iljen Langfeldt

Praktisk informasjon

Norske statsborgere trenger normalt ikke visum for å reise til USA, men du må ha godkjent elektronisk innreisetillatelse.

Dette kan du ordne ved å følge linken under;
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html;jsessionid=rFqvqg4vBBVyc3S0xxSo2qjJipEGDbP6Nin0EqlqxxQgUruRXQHR!1730297741?execution=e1s1

Dette koster ca 15 USD og betales direkte i søknadsprosessen. Søknaden kan gjøres inntil 72 timer før reisen
Adressen vi skal bo på: 125 Flatbush Avenue Extension, 11201 Brooklyn, USA

Husk at pass MÅ være gyldig i minst 6 mnd etter endt reise.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:USA

Dato: 2. mai 2025

Antall dager:7

Pris fra: 27 250 kr

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - New York
 • Innsjekket bagasje og måltid på fly
 • Transport tur/retur flyplass-hotell
 • 5 netter i delt rom med frokost i Brooklyn
 • Metrokort
 • 1 felles piknikklunsj
 • 1 felles middag
 • Gruppeleder fra Viljareiser
 • Sosialt fellesskap
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Hjemreise
Fly fra: Usa, newark
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:7. mai
Avgang: 7. mai - kl. 18.50