Vilja logo
Kultur- og opplevelsesreise
USA, Wyoming og Sør Dakota

Fra majestetiske fjell til historiske monumenter - En episk reise i ville vesten

Gjør deg klar til å oppleve den utemmede ånden av det ville vesten og den vedvarende arven etter Amerikas urbefolkning og pioneerer med Viljaleder Anne Iljen.

Reisens høydepunkt

 • Nasjonalparker med ruvende fjell og spennende villmarksliv
 • Western- og casino landsbyen Deadwood
 • Historiske monumenter, som Mount Rushmore og Crazy Horse Memorial
 • Devils Tower
 • Ingals Homestead "Det lille huset på prærien"
 • Buffalo Safari
Dato: 21. aug - 31. aug 2025 / 11 dager
Pris 46 900 kr
Enkeltromstillegg: 15 400 kr

På roadtrip igjennom Wyoming og Sør- Daktota

En roadtrip i Wyoming og Sør-Dakota er en spennende reise hvor opplevelsene står i kø. Vi tar oss gjennom hjertet av Amerikas midtvest og oppdager den robuste skjønnheten i Wyomings majestetiske fjell og prærie, hvor dyrelivet streifer fritt. Her skal vi fordype oss i den rike historien til Sør-Dakotas ikoniske monumenter og fantastiske landskap. Den kulturelle mosaikken i denne delen av USA byr på et uforglemmelig eventyr av en roadtrip.

Wyoming og Sør-Dakota er begge kjent for sine unike landskap og spennende natur. I Wyoming finner vi flere nasjonalparker, rancher, cowboyer og ikke minst Devil's Tower. Sør-Dakota byr på Mount Rushmore, Black Hills, Badlands og Ingalls hjemsted som inspirerte til bøkene om det lille huset på prærien. Å utforske disse stedene gir deg sjansen til å oppleve noen av Amerikas mest imponerende naturlige underverker.

Begge statene har en rik kulturarv med historiske steder som indianerreservater og museer som gir innblikk i Amerikas mangfold og kulturelle historie. I disse statene er lokalbefolkningen vennlige og gjestfrie. Her møter de deg med utstrakte armer og varm atmosfære, og du får et innblikk i hverdagslivet her i området. Naturen i Wyoming og Sør-Dakota gir deg utallige muligheter for å fange fantastiske bilder. Fra majestetiske fjell til fargerike solnedganger i ørkenlandskapet - på denne innholdsrike reisen vil du få minner du kan se tilbake på i lang lang tid.

Stedet

Delstaten Wyoming ligger i den vestlige delen av landet og Cheyenne er hovedstad og den største byen. Wyoming ble opptatt som den 44. delstaten 10. juli 1890. Wyoming er en av de minste statene i USA når det gjelder befolkning(ca 578000), men er blant de største når det gjelder areal. Det er preget av store områder med åpent landskap, inkludert fjellkjeder, prærier og platåer. Staten har et variert klima, med kalde vintre og milde somre i de lavtliggende områdene, mens fjellområdene kan oppleve betydelig snøfall om vinteren.
Landbruk spiller en viktig rolle, spesielt i form av storfeoppdrett og sauedrift, men staten er også svært avhengig av energisektoren som kull, olje og naturgass.

Wyoming har en rik historie knyttet til utforskning, gruvedrift, cowboykultur og kvinners stemmerett. Statens kultur reflekterer ofte det robuste og utendørs livsstilen som er karakteristisk for Vesten.

Delstaten Sør Dakota ligger i Midtvesten og Great Plains regionen. Pierre er hovedstaden mens Sioux Falls er den største byen i staten. Sør Dakota ble den 40. delstaten i USA 2. november 1889.
Sør-Dakota er kjent for sitt store og varierte landskap, inkludert prærier, innsjøer, skoger og fjellområder. Det er den 17. største delstaten i USA etter areal med en befolkning på rundt 898000 mennesker. Befolkningen er relativt spredt, og delstaten har mange småbyer.
Sør-Dakotas klima varierer fra kontinentalt til fuktig subtropisk. Vintrene kan være kalde med mye snø, mens somrene er vanligvis varme.

Sør-Dakota har en rik historie knyttet til urfolk, utforskning og pionerliv. Delstaten er hjemsted for flere indianerreservater, inkludert Pine Ridge Indian Reservation og Rosebud Indian Reservation.

Overnatting

USA- Midtwest

Vi bor på forskjellige og svært ulike steder omtrent hver natt.

Vi bor i delt rom med eget bad og frokost alle steder, men noen av hotellene har forskjellige fasiliteter og beliggenhet.

Alle rom vi deler har to separate senger.

Les mer

Leder

Anne Iljen Langfeldt

Reisetyper: Aktiv ferie, Kultur- og opplevelsesreise

Anne Iljen er en glad spreking som elsker å jogge og aldri sier nei til et bad – sommer som vinter. På fritiden liker hun å oppleve og lære nye ting. Hun er en allsidig treningskompis som med turer i skogen, SUP på sjøen, ski på beina eller vin på stranden stadig tar med seg venner og glade jenter på nye eventyr.

Anne Iljen jobber med reiseproduksjon hos Vilja, og har en finger med i det meste. Hun er ansvarlig for kunderelasjoner og kontakt med våre samarbeidspartnere.

Portrettbilde av Anne Iljen Langfeldt
Les mer om Anne Iljen Langfeldt

Program

Praktisk informasjon

Alle reisende må selv sørge for å ha gyldig innreisetillatelse enten det er ESTA eller Visum.
ESTA søker du her: https://esta.cbp.dhs.gov/esta

Det koster rett over 20 USD, og ditt pass må være gyldig i minst 6 mnd etter returdato.

Driks benyttes i større utstrekning i USA enn i Norge og utgjør i mange serviceyrker en betydelig og forventet del av inntekten. Følgende kan benyttes som et utgangspunkt for hva som er vanlig i USA. På restaurant med bordservice ventes 18-20 prosent driks. Vær klar over at lavere beløp trolig blir oppfattet som lite hyggelig eller som et uttrykk for misnøye. Vær klar over at tips IKKE er inkludert i reisens pakkepris.

Program er pr 03.01.24 foreløpig, og det kan stadig komme noen endringer. Dette gjelder hovedsakelig vandringer/utflukter underveis da noe stadig er under avklaring, og det kan være nødvendig å endre noe i forhold til kjørerute og andre forhold.


Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:USA

Dato: 21. august 2025

Antall dager:11

Pris fra: 46 900 kr

Hva er inkludert

 • Fly til Denver og retur fra Minneapolis via Island begge veier
 • Transport fra flyplass i Denver til hotell i Cheyenne
 • Transport fra hotell i Sioux Falls til flyplass Minneapolis/St Paul
 • Overnatting 10 netter i delt rom med frokost
 • Hell On Wheels Rodeo med middag i Cheyenne
 • Byrundtur i Cheyenne
 • Buffalo "safari" ved Terry Bison Ranch med lunsj
 • Vandring rundt Devils Tower
 • Besøke Prairie Dog Town
 • Utendørs kveldsvisning av filmen Close Encounter of the 3rd kind med middag
 • Sykle Mickelson Trail i Black Hills
 • Besøke Mount Rushmore
 • Besøke Crazy Horse
 • Tur til Badlands
 • Ingalls Homestead (Det lille huset på prærien)
 • Alle transporter med lokale sjåfører
 • Gruppeleder fra Vilja
 • Sosialt fellesskap
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Island, Reykjavik
Dato:22. aug.
Avgang: 22. august - kl. 13.50
Fly fra: Island, Reykjavik
Fly til: Usa, Denver
Dato:22. aug.
Avgang: 22. august - kl. 16.55
Hjemreise
Fly fra: Usa, Minneapolis
Fly til: Island, Reykjavik
Dato:2. sep.
Avgang: 2. september - kl. 19.25
Fly fra: Island, Reykjavik
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:3. sep.
Avgang: 3. september - kl. 07.50