Vilja logo
VIOVER60 REISEGØY, Mindfulness- og pustereise
Italia, Umbria

Pust ut og senk skuldrene i Italia

Vi over 60/ Reisegøy og Vilja inviterer deg med til Italia hvor du lærer å slappe skikkelig av og fylle opp energilagrene. I en grønn lunge med olivenlunder og vinranker vil pusteekspert Anette Aarsland lære deg forskningsbaserte pusteøvelser som gjør små underverk for deg.

Reisens høydepunkt

 • Hele klosteret for oss selv
 • Nydelig, hjemmelaget mat med private kokker
 • Innbydende klosterhage med svømmebasseng
 • Utflukt til den sjarmerende landsbyen Assisi
 • Forskningsbaserte øvelser du får med hjem
Dato: 30. mai - 6. jun 2024 / 8 dager
Pris 21 900 kr
Enkeltromstillegg: 2 800 kr

Pust, egentid og avslapning

Vår leder, Anette Sutter Aasland er lidenskapelig opptatt av å gå gjennom, og ikke utenom, våre følelser. På dette unike og spesielle klosteret som vi har helt for oss selv, gjør vi daglige øvelser i pusteteknikk; i form av vel-dokumenterte og forskningsbaserte pusteøvelse. Uforløste følelser som gråt og sinne og stress setter seg gjerne fast i kroppen via smerter og muskelspenninger i nakke, skuldre og bryst. På dette kurset lærer Anette oss å endre puste mønster, slik at du kan håndtere disse følelsene og gi slipp på smerter og spenninger.

Teknikkene har hjulpet utallige av mennesker med alt fra indre uro, muskelspenninger, smerter, angst, mild/moderat depresjon, migrene, hodeverk, dårlig søvn, høyt blodtrykk, dårlig fordøyelse, dårlig konsentrasjon/ tilstedeværelse og hukommelse! Teknikkene er enkle, og du vil ha god tid til å bli kjent med dem, slik at du vil kunne bruke dem som del av ditt verktøysskrin etter du kommer hjem.

Denne uken bor vi på et unikt kloster med en avslappende atmosfære, vekk fra byens mas og kjas. Her kan du nyte freden og stillheten! Og du kommer tett på autentisk italiensk landsbyliv, vakker natur og frisk luft.

Innimellom pustetreningen er det selvfølgelig tid til å nyte kaffe eller te og ta deg en dukkert i bassenget. En av dagene har vi inkludert en utflukt med guide til Assisi.

Stedet

Umbria er en vakker region i det sentrale Italia. Umbria grenser til Toscana i vest, til Marche i øst og til Lazio i syd. Landskapet er dominert av fjell og daler med Appenninene i øst på grensen mot Marche.

Studie- og feriesenteret vi skal bo på, Il Convento, ligger i dette paradiset og drives av norske Live Mørstad. Hun er klosterets ildsjel og daglige leder, har bodd i Italia i over 35 år og er utdannet tekstilkunstner. Klosterets opprinnelige navn er Abbazia di San Pedro og ble bygget i år 1158. Det tilhørte Benediktinerordenen og ble i 1177 et abbedi med over hundre kirker under seg.

Klostret ligger ved den gamle romerske veien Via Flaminia som fører fra Roma til Adriaterhavet. Mye av klostrets tidlige historie er ukjent, men man vet at ødeleggelsen av byen Trevi i år 1240 også gikk ut over klostret, og det var på denne tiden legenden sier at klostret ble besøkt av Sankt Frans av Assisi. Nærmeste naboen er den pittoreske Trevi.

Overnatting

Italia, Umbria - II Convento Trevi

Vi bor på klosteret Il Convento som drives av ildsjelen norske Live. Klosteret ble bygget i år 1158, og ligger ved den gamle romerske veien Via Flaminia ved byen Trevi. Dette paradiset med unik atmosfære ligger midt blant store løvtrær, olivenlunder og vinranker. Den italienske kokkemammaen på klosteret tilbereder de beste måltidene basert på lokale, italienske råvarer.

Romtype
: Delt rom og enkeltrom
Rombeskrivelse:
Alle rommene har god standard, lyse farger og har eget bad.

NB! Det kreves at alle som reiser til klosteret må fremvise negativ covid test de siste 48 timer før ankomst.

 • Basseng
 • Avstand fra Roma flyplass : 2 timer
Les mer

Leder

Anette Sutter Aarsland

Reisetyper: Mindfulness- og pustereise

Anette er lidenskapelig opptatt av å gå gjennom, og ikke utenom, våre følelser. Uforløste følelser som gråt og sinne setter seg gjerne fast i kroppen som muskelspenninger og smerter. I tillegg får de oss til å endre pustemønster slik at vi skaper spenninger i nakke, skuldre og bryst. Hun tilbyr kurs i forskningsbaserte pusteteknikker og frigjøring av stemmen, og har hjulpet tusenvis av klienter med alt fra panikkanfall, smerter, søvn, fordøyelse, svak stemme, stamming og mye mer!

Portrettbilde av Anette Sutter Aarsland
Les mer om Anette Sutter Aarsland

Program

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Italia

Dato: 30. mai 2024

Antall dager:8

Pris fra: 21 900 kr

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo - Roma
 • Transport tur/retur flyplassen - hotellet
 • Overnatting 7 netter i delt rom på klosteret
 • All mat og drikke under oppholdet (også vin)
 • Halvdags utflukt med guide
 • 2 daglige økter med pusteøvelser
 • Foredrag med Anette Aasland
 • Sosialt fellesskap med andre
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet.

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Roma, Fiumicino
Dato:30. mai
Avgang: 30. mai - kl. 07.00
Hjemreise
Fly fra: Roma, Fiumicino
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:6. jun.
Avgang: 6. juni - kl. 10.55
 • Tilbakemeldinger fra kunder på reisen til Trevi

  Min kone, Ruth Jenny Auran og undertegnede var på pusteteknikk reise der Anette Aarsland var reiseleder og veileder. Anette gjorde en strålende jobb og hun imponerte med sin kunnskap om pust og ikke minst hvordan hun greide å formidle kunnskapen på en slik måte at vi alle lærte mye. Det skal også sies at jeg har en utfordring med stamming og har jobbet mye med dette. Etter en uke med Anette merket jeg en stor endring. Ganske fantastisk:-)

  Thore Burø Hagen

  Dette er en sånn ferie jeg har sett bilder av i magasiner men som jeg ikke forventet å oppleve.

  Det å bo i et kloster i Italia en uke i omgivelsene som på et vis er enkle, samtidig som de er en fest for sansene:

  Kalkede vegger, bueganger og brønn i borregården, lavendelhekk rundt svømmebassenget, to retters lunsj og fem retters middag hver dag – Italisk og veldig deilig :). I denne rammen møtes altså ulike mennesker som er nysgjerrige på hva man kan finne når man utforsker pusten og stemmen (og det er ikke lite). Anette bidro med sitt varme, ekte og upretensiøse vesen til at det fort utviklet seg en trygg stemning i gruppen. Hun byr på seg selv som menneske. Hun er oppriktig engasjert i hver enkelt og deler generøst av sin kunnskap og erfaring. Dette er en slik feire som enhver burde unne seg en gang i livet… Ja, kanskje to.

  Inger Tone Kleven

  Dette var veldig bra kursopplegg. Kurset og Anette ble veldig konkret, faglig orientert og fundamentert og praktisk og med øvelser som gjør det lett å ta det vi lærte med oss i hverdagen og nyttiggjøre oss det. Hun er veldig engasjert i hver enkelt og evner å skape trygghet i gruppa slik at alle fikk personlig veiledning og uttelling.

  Rammen i klosteret var fenomenal. Live gir mye av seg selv og hjelper med kontakter og opplysninger som bidro til at en kunne velge både fred og ro eller en rekke spennende aktiviteter. Maten var helt nydelig rett og slett!! Hjemmelaget italiensk mat hver dag.

  Helt topp. Jeg anbefaler dette på det varmeste, ikke minst det å spandere noe slik på seg selv i tid og penger gir virkelig noe å leve på når en kommer hjem i en travel hverdag.

  Helene Naper, Advokat og bedriftsrådgiver i NHO Telemark

  Jeg er veldig godt fornøyd med læringsutbyttet av pusteuken i inspirerende omgivelser, med en entusiastisk og kunnskapsrik kursleder. Anette var nøye på å få tak i de enkeltes utfordringer, slik at det ble god variasjon i øvelsene og opplegget.

  Jeg jobber som kursleder i retorikk og presentasjonsteknikk og erfarer daglig hvor viktig det er med riktig pusteteknikk slik at du kan bruke stemmen best mulig når du fremfører muntlig.

  Jeg anbefaler Anettes kurs til alle som kommer i min vei!

  Siri Blindheim, Retorisk Institutt AS