Vilja logo
Fottur
Hellas, Kreta

Sporty vandring med greske delikatesser på Kreta

Utvid sommeren med en vakker fottur på nydelige og varierte Kreta. Her får du den beste greske atmosfæren blandet med fotturer i variert terreng blant strand, fjell, klipper og hyggelige landsbyer

FOTTUR
Venteliste

Reisens høydepunkt

 • Kystvandring i spennende terreng
 • Vakker og frodig natur
 • Krystallklart vann og bademuligheter
 • Middager med greske lokale spesialiteter og vin
 • Idylliske små steder
 • Yoga og mindfulness på stranden
Dato: 21. okt - 28. okt 2023 / 8 dager
Pris 17 700 kr

Fantastiske fotturer blant greske perler

Denne uken starter vi turene på vestsiden av Kreta og sammen vandrer vi langs kysten. Vi går i variert terreng og på gamle stier, langs kyst- og fjellandskap. Et landskap full av villurter som gir en god duft, vakre blomster, olivenlunder, pinjetrær, fugleliv og villgeiter. Du får blir med å oppleve små og koselige landsbyer med få turister. Hver eneste dag er det også mulighet til å duppe seg i det krystallklare vannet på strender som er kåret til de fineste på Kreta.

Kaisa har stort fokus på å nyte og yte på sine vandringsreiser. Vi opplever flott natur og bruker kroppen på dagen. På kvelden nyter vi greske delikatesser med ferske lokale råvarer og vin. God stemning og god mestringsfølelse!

Stedet

Kreta, som skapt for vandring

Kreta er en fantastisk øy spekket med raviner, daler, fjell, bekker, elver, strender, stier, kjerreveier, bergarter, frodig natur med et unikt planterike og et nydelig klima som er skapt for å vandre i. På hvert hjørne lurer skjulte skatter, gamle historier og greske tavernaer med ferske råvarer. Øya er 250 km lang, har tre store fjellgrupper hvor det høyeste fjellet er 2456 moh.

På denne kystvandringen kommer vi til små koselige landsbyer som Sougia, et lite sted med en stor fin strand, omringet av fjell. Og kystperlen Loutro – en bilfri landsby som kun kan nås til fots eller med båt.

Marmarastranden og Sweetwater beach (kåret til en av de fineste strendene på Kreta) er fantastiske strender med krystallklart vann og med en sjarmerende taverna som ligger i vannkanten

Overnatting

Kreta, fottur

Sjarmerende hotell rett ved stranden

Vi bor på små sjarmerende hotell med gresk standard, der omgivelsene og maten er en del av opplevelsen. Alle overnattingstedene er i nærheten av stranden og har god beliggenhet. Overnattingsstedene vi bor på er ikke av noe luksus standard, men med rene og enkle rom. Vi avslutter uken med en natt på et bedre hotell langs havnen i Chania, hvor vi nyter herlig frokostbuffet før vi har en hel dag i Chania tid til shopping og sightseeing.

Sunn, god og lokal mat!

Det er fokus på sunn og god mat hele uken. Det vil bli ferske lokale måltider med nyfisket delikatesser fra havet, lam, friske grønnsaker/urte, salater, fetaost og gresk yoghurt med timian honning på spesielt utvalgte restauranter på øya. Kostholdscoah Kaisa setter sammen meny og forhåndsbestiller alle måltider. Vi spiser frokost på hotellet og tar med egen lunsj (kjøpes individuelt) som vi nyter underveis på turen. Vi samles til felles middag hver kveld

Romstype: Delt twinrom
Rombeskrivelse:
Enkel standard, men rene og fine rom.

Les mer

Leder

Kaisa Hafredal

Reisetyper: Fottur

Kaisa er lidenskapelig opptatt av natur og matopplevelser. Hun er utdannet kostholdscoah og har egen helseblogg. Hun arrangerer spennende vandringsreiser kombinert med spesielt utvalgt mat og vin. Det er viktig for Kaisa å ha det gøy på tur og å bruke kroppen. Hun liker høye fjelltopper og god stemning. Yter på dagen og nyter på kvelden.

Portrettbilde av Kaisa Hafredal
Les mer om Kaisa Hafredal

Program

Nivå: Middels +

Nivå: Middels +
Kaisa tar deg med på en middels+ og sporty vandring som passer for deg som er i god fysisk form. Det kreves at du har erfaring med å gå i kupert og ulendt terreng med stigning. Passer ikke for nybegynnere eller hvis du har veldig høydeskrekk. Husk å fylle ut helseprofilskjema.

Terreng: En god del stein (kupert ulendt terreng), noe sand og fin sti langs kyst og fjell.

Praktisk informasjon

Godt fottøy er et must og terrenget krever solide inngåtte fjellstøvler. Pakk med både lette og noen varme klær. En ulltrøye kan være godt å ha om vinden kommer og når vi beveger oss opp i høyden. En lett vindjakke anbefales og beskyttelse mot sol og varme. Caps, solbriller og solkrem! Ta gjerne med en stor drikkeflaske, evt gåstaver (anbefales) og en lett dagstursekk med sitteunderlag. Og et lite førstehjelpsskrin i tursekken er kjekt. Lunsj til vandringene kjøpes individuelt. Mat smaker best fra sekken ute i naturen!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Hellas

Dato: 21. oktober 2023

Antall dager:8

Pris fra:17 700 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Direktefly tur/retur Oslo-Chania
 • All transport med taxi, båt og minibuss til og fra turene og flyplassen
 • Bagasjetransport mellom overnattingstedene
 • Inngangsbilletter til kløften og andre severdigheter
 • 7 overnattinger på hotell på små perler
 • Frokost og 3 retters middag med vin alle dager
 • Fokus på sunn mat hele uken med lokale ferske råvarer
 • Kostholdscoach og leder Kaisa Hafredal fra Norge
 • 1 plantet tre
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo, Gardermoen
Fly til: Kreta, Chania
Dato:21. okt.
Avgang: 21. oktober - kl. 14.00
Hjemreise
Fly fra: Kreta, Chania
Fly til: Oslo, Gardermoen
Dato:28. okt.
Avgang: 28. oktober - kl. 20.00