Vilja logo
Yogareise
Spania, Àlora

Yogaferie for blinde og svaksynte til Spania

Finca Al Limón er stedet hvor du kan fordype deg i yoga, nyte naturskjønnhet, og finne roen. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen på denne unike og inspirerende yogaferien, spesielt tilpasset blinde og svaksynte.

Reisens høydepunkt

 • Daglig yogaøvelser med dybdeavspenning
 • Nydelig lokal og autentisk spansk mat, med tilrettelegging ved måltider
 • Eget sted helt for oss selv
 • 2 ledere og 1 erfaren yogalærer, med tilknytning til Blindeforbundet
 • Lydbad og gitarkveld
 • 3 valgfrie utflukter til stranda og nasjonalpark
Dato: 21. apr - 28. apr 2025 / 8 dager
Pris 16 950 kr
Enkeltromstillegg: 3 500 kr

Yogaferie på den spanske landbygda

Velkommen til Finca Al Limón, et sjarmerende hotell i hjertet av Andalusia-regionen i Spania. Her, nær den pittoreske landsbyen Álora, vil du oppleve en ferie full av ro og personlig vekst. Med sin behagelige atmosfære, innbydende bassengområde og vennlige vertskap, er Finca Al Limón det perfekte stedet for en yogaferie som gir deg både avslapning og fornyet energi.

Under uken nyter vi daglig yoga, slapper av på en solstol ved bassenget, dypper kroppen i det deilige vannet og spiser autentisk og lokal spansk mat. Programmet er skreddersydd for deg som ønsker en blanding mellom ferie, avslapping, møte nye mennesker og yoga. Du kan selv velge om du ønsker å bli med på yogaøktene, da de er tilrettelagt for alle nivåer.

Daglige yogaøkter

Vi tilbyr tre daglige yogaøkter, alle frivillige:

 • Morgenmeditasjon: Start dagen med 20 minutters meditasjon i stillhet. Få en rolig start med enkel instruksjon før du nyter din egen nærværspraksis. Du kan også velge å sove litt lengre eller ta et morgenbad.
 • Aktiv morgenyoga: En energigivende økt med solhilsen, balansestillinger og kjernemuskulaturtrening. Instruktøren gir alternative stillinger for en mer tilpasset opplevelse. En lærer og en assistent er til stede for å hjelpe deg med å finne trygghet i øvelsene.
 • Rolig ettermiddagsyoga: Senk tempoet med en beroligende praksis som inkluderer hvilende yoga, pusteøvelser og dybdeavspenningen yoga nidra. En lærer og en assistent er til stede for å hjelpe deg med å finne trygghet i øvelsene.

Autentisk mat og miljøvennlig livsstil

Hver dag serveres de lekreste og deiligste måltider laget av ferske, lokale ingredienser og autentiske smaker fra Andalusia. Mange av urtene og grønnsakene dyrkes på stedet, og vi får ferske egg fra Fincaens egne høner.

Tilpasset ledsagelse

Vi har hele retreatstedet for oss selv, og alt er på et plan. De første to dagene vil vi være tilgjengelige for å ledsage deg mellom rom, matsal, yogarom og bassengområdet. Hvis du trenger ledsagelse resten av uken, er du velkommen til å ta med en ledsager til samme pris som deltakerprisen. På våre daglige turer i området vil vi ha en person som leder turen.

Utforsk omgivelsene

Vi tilbyr utflukter tre av dagene mot en liten ekstra kostnad. Disse utfluktene gir deg muligheten til å oppleve mer av den vakre andalusiske naturen. Detaljer om utfluktene vil bli gitt under vårt daglige frokostmøte.

Stedet

Álora er en sjarmerende landsby som ligger i Andalusia-regionen i Spania. Byen er omkranset av naturskjønne fjell og ligger langs elven Guadalhorce, og er rik på historie med en imponerende festning . Den gamle bydelen er full av små, trange gater, hvitkalkede hus og pittoreske torg. Álora er også kjent for sin gode vinproduksjon, med flere vingårder i nærheten som tilbyr vinsmaking. Det er et fredelig og sjarmerende sted å besøke, med en autentisk andalusisk atmosfære og vennlige lokalbefolkningen.

Overnatting

Finca, Al Limón Ecolodge

Al Limón Ecolodge ligger i en rolig og skjønn nasjonalpark som grenser til Guadalhorce-elven. Avstanden er kun 20 minutter fra Málaga flyplass. Vi er langs Costa del Sol; den kjente Solkysten i sørlige Spania.

Finca Al Limón Ecolodge er full av sjarm, innovasjon og karakter. Det er store og flate området rundt Fincaen, og flere hektar med frukthager, og økologisk grønnsakshage som gir fersk økologisk mat. Her dyrkes også medisinsk te, mer enn et dusin typer mynte og en overflod av lokale arter av grønnsaker, urter og krydder. Sesongbaserte grønnsaker og frittgående egg tilfører en spesiell ingrediens til våre felles måltider.

Vi har reservert hele Finca’en for kun oss denne uken.

Nede ved elven gir den rike vegetasjonen et perfekt habitat for det rikeste fuglelivet i regionen. Blant de hundrevis av ofte sett innfødte fugler, er egrets, ørner, hegre og beaters de vanligste. Tidlig på våren kan du møte flamingoer på vei til de nest største hekkeområdene i Europa, ved Fuente de Piedra.

Finca Al Limón Ecolodge er laget med bærekraftige byggematerialer og miljøvennlige innovasjoner som energi-, vann-, avfallssystemer samt solcelletakpaneler for alt varmt vann Et betydelig og fint eksempel på ecolodgens bærekraftplaner.

Uteområde:
Svømmebasseng, terrasse rundt med solsenger og et herlig område med hammock og hengekøyer byr på timer med avslapning. Det finnes mange forskjellige typer utstyr for sport og lek; bordtennis, vannyoga, billiard, volleyball, petangue og fotball.

Om du ønsker massasje kan også dette bestilles et par dager i forveien, så har du enda mer å glede deg til.

Egen flott spisesal med god plass for oss. Her inntar vi tre måltider pr dag.

Romtype:
Vi har 17 forskjellige romalternativer – alt fra enkeltrom (veldig få) til dobbeltrom, trippelrom, leiligheter med flere soverom, en stor sovesal for opp til 8 personer, mikrohus og telt. Ingen rom er like, de fleste har private baderom men noen har felles bad i umiddelbar nærhet av rommet.

Husk at i stedet for en typisk ferie, kan en ecolodge tilby deg muligheten til å være en ansvarlig reisende.

Les mer

Leder

Lokal leder

Reisetyper:

Lokal leder

Våre lokale ledere rundt i verden kjenner stedene som sin egen baklomme. De er håndplukket av oss eller våre samarbeidspartnere på bakgrunn av sin særegne kunnskap som gjør reisen ekstra interessant og minneverdig. De er gode historiefortellere og engasjerte i å formidle sine aktiviteter. Gode sosiale egenskaper er også på plass, og vi vet at de vil ta godt vare på dere der ute i verden.

Portrettbilde av Lokal leder
Les mer om Lokal leder

Eksempel på dagsprogam

En typisk dag på Finca al Limone
07.40 - 08.00 Morgenmeditasjon for de som vil
08.30 - 09.30 Yogaøkt
10.00 - Frokost
11.00 - 12.30 Fellestur i område rundt retreat-senteret
13.00 Lunsj
16.00 - 18.00 Yogaøkt med dybdeavspenningen yoga nidra
18.30 Middag
20.30. Kveldsprogram noen dager, f.eks lydbad, meditasjon eller flamenco

Yoga på reisen

Til begge yogaøktene er det en lærer og en assistent, slik at vi kan bistå der det er behov eller spørsmål. Vi kommer til å repetere mange av øvelsene flere ganger, slik at du blir trygg på dem og kan bruke dem hjemme.

Frokost-møte

I forbindelse med frokosten, ca kl 10, vil det være et kort samling der vi gir info om utflukter, svarer på spørsmål fra dere og gir info om eventuelt kveldsprogram.

Valgfri utflukter

Onsdag, fredag og søndag legger vi opp til felles utflukter for de som ønsker det. Vi drar til kysten onsdag og søndag. Fredagen besøker vi naturreservatet Barranco Blanco der vi følger elva oppover til et lite vann og fossefall. På utfluktene får vi medbrakt lunsj fra Finca al Limone og eneste kostnad blir transporten. Pris vil variere avhengig av hvor mange vi er på tur, og dette avklares dagen i forveien på yogaferien.

Avreise for utflukt er kl 11.00 med ankomst tilbake på Fincaen ca kl 15.00

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Spania

Dato: 21. april 2025

Antall dager:8

Pris fra: 16 950 kr

Leder:

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur
 • transfer til og fra hotellet
 • 7 netter i valgt romkategorie
 • Helpensjon + te bar
 • Bli kjent runde på Finca al Limone dag 1 og 2
 • 3 ledere som assisterer med yoga og delvis andre behov
 • Valgfri morgenmeditasjon hver dag
 • Yogaøkt to ganger om dagen
 • Daglig gåtur med synstolkning på 60 - 90 minutter i område
 • God-natt meditasjon utendørs en av kveldene
 • Lydbad & gitarkveld
 • Et tre plantet i Viljaskogen
 • Reisen er omfattet av Reisegarantiordningen