Vilja logo
Mindfulness- og pustereise
Italia, Apricale

Lær å puste riktig på et italiensk slott

Viljas pustekspert Anette Sutter Aarsland lærer deg enkle pusteteknikker som gjør små underverker i livet. Du får slappet skikkelig av og fylt opp energilagrene i fjellandsbyen Apricale, en av Italias vakreste middelalderbyer.

Reisens høydepunkt

 • Den unike og spesielle italienske byen Apricale
 • Pustekurs på et slott fra 1200-tallet
 • Daglige øvelser i pusteteknikk
 • Forskningsbaserte øvelser du får med hjem
 • Italienske smaksopplevelser
 • Tett på autentisk italiensk byliv, natur og frisk luft
Dato: 18. sep - 22. sep 2024 / 5 dager
Pris 12 900 kr
Enkeltromstillegg: 1 500 kr

Pust, egentid og avslapning

I fredelige Apricale lærer Anette Sutter Aarsland oss å endre pustemønsteret for å håndtere vanskelige følelser, og gi slipp på spenninger og smerte. Teknikkene er enkle: Du kan fint fortsette med pusteøvelsene når du kommer hjem, og kjenner på situasjoner som er vanskelige. Kanskje pustereisen blir ditt livs viktigste lærdom?

Gi slipp på smerter

Vi gjør daglige øvelser i pusteteknikk i vakre landlige omgivelser, og jobber med å gå gjennom, og ikke utenom, våre følelser. Teknikkene har hjulpet mennesker over hele verden med alt fra søvnproblemer til dårlig fordøyelse og høyt blodtrykk. På pustereisen lærer Anette oss å endre pustemønsteret, slik at du kan håndterer vonde følelser, og gi slipp på smerte og spenninger i kroppen. Du får god tid til å bli kjent med øvelsene i Italia, hvis du aktivt ønsker å bruke dem i ditt eget verktøyskrin når du kommer hjem til Norge.

Slott fra 1200-tallet

Vi bor i sjarmerende Apricale, kjent for sine brosteinsbelagte gater, gamle arkitektur og skulpturer spredt rundt i landsbyen. Pustekurset foregår i et slott fra 1200-tallet, og du kommer tett på autentisk italiensk landsbyliv, vakker natur og frisk luft.

Innimellom pustetreningen er det tid til å nyte kaffe eller te, og ta en spasertur gjennom grønne lunger med oliventrær og vinrankene.

Stedet

Apricale – sjarmerende fjellandsby i Liguria

Vi reiser til unike Apricale, en perle i de italienske åsene, som omfavner besøkende med sin historiske sjarm. De smale brosteinsbelagte gatene fører deg gjennom labyrinter av steinhus, mens du oppdager sjarmerende torv og små kafeer. Byens atmosfære er fylt med historie og kultur, perfekt for alle som liker ekte italiensk sjarm.

Landskapet er dominert av frodige skoger og en bølgende topografi, som gir en imponerende utsikt over den italienske rivieraen. Å oppleve Apricale er som å tråkke inn i et levende maleri, hvor kunst, historie og naturskjønnhet smelter sammen. Apricale er en fortelling om skjønnhet, som vekker sansene og gir deg minner for livet. Og den vennlige lokalbefolkningen, er stolte av arvestedet sitt. Bli med å utforsk bortgjemte hjørner og gamle middelalderveier, som avslører historier om fortiden.

Apricale er elsket av kunstnere, og du finner en rekke kunstgallerier og skulpturer spredt rundt i landsbyen. Her er det fri for mas og kjas. Du kan nyte koselige kafeer, en håndfull restauranter og noen butikker innenfor bymuren.

Overnatting

Apricale

Våre overnattingssteder er spredt litt rundt inne i landsbyen. Det er flere små hoteller vi har reservert rom på.

Det er vanskelig å beskrive dem, siden alle er unike, har sin egen karakter og sin egen sjel.

Vi har rom med romantisk, moderne, klassisk og «festlig» tema. Felles for alle er privat baderom, og frokost inkludert frokost på stedet. Det er også inkludert transport av bagasjen fra bymuren og opp til rommet ditt.

Les mer

Leder

Anette Sutter Aarsland

Reisetyper: Mindfulness- og pustereise

Anette er lidenskapelig opptatt av å gå gjennom, og ikke utenom, våre følelser. Uforløste følelser som gråt og sinne setter seg gjerne fast i kroppen som muskelspenninger og smerter. I tillegg får de oss til å endre pustemønster slik at vi skaper spenninger i nakke, skuldre og bryst. Hun tilbyr kurs i forskningsbaserte pusteteknikker og frigjøring av stemmen, og har hjulpet tusenvis av klienter med alt fra panikkanfall, smerter, søvn, fordøyelse, svak stemme, stamming og mye mer!

Portrettbilde av Anette Sutter Aarsland
Les mer om Anette Sutter Aarsland

Eksempel på dagsprogram

 • 08.00 -10.00 Frokost
 • 10.30 -12.00 Pusteøvelser med Anette
 • Fritid til egne aktiviteter, lunsj, tur etc
 • 16.00 – 17.30 Pusteøvelser med Anette
 • 19.30 Felles middag (2 er inkludert)

En av dagene har vi alle øvelser på ettermiddagen slik at vi kan gå en lengre fottur i nabolaget.

Pusteteknikk

Lær pusteteknikkene basert på forskning om pust. Vi lover at du vil få noen aha-opplevelser, enten du er nybegynner i pustens verden, eller du har drevet med yoga og pust i mange år.

Anette veileder deg på det stadiet du befinner deg. Dette er virkelig dager for å slappe av, samle krefter og lære mer om pustens mysterier. Det blir daglig undervisning i minst 3 timer, enten fordelt på to økter eller en lengre. Avhengig av andre aktiviteter vi tilpasser oss.

Praktisk informasjon

Vi flyr til Nice flyplass og har transport med privat buss til vår lille landsby i fjellene i Italia. Samme på returen. Transport etappen tar ca 75 minutter.

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Italia

Dato: 18. september 2024

Antall dager:5

Pris fra: 12 900 kr

Hva er inkludert

 • Flyreise tur/retur Oslo - Nice
 • Transport fra Nice til Apricale
 • Overnatting 4 netter i delt rom
 • Frokost daglig
 • 2 felles middager
 • Daglige pusteteknikk øvelser med Anette Aarsland, ca 3 timer/dag
 • Vandringsturer i nærområdet
 • Herlig fellesskap med andre deltagere
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo Gardermoen
Fly til: Nice
Dato:18. sep.
Avgang: 18. september - kl. 10.00
Hjemreise
Fly fra: Nice
Fly til: Oslo Gardermoen
Dato:22. sep.
Avgang: 22. september - kl. 20.55

Pustereise til Trevi, Italia

Pusten er noe av det mest naturlige som finnes, og det er lett å overse pusten. Gi pusten oppmerksomhet, det er en smart investering for bedre helse.