Vilja logo
Ansvarlig turisme, Yogareise, Kultur- og opplevelsesreise
Senegal, Diannah, Senegal

Eksotisk Yogareise med trommer og afrikansk dans

Kjenn hjerte slå i det du kaster deg ut i vill dans og kjenner trommenes rytmer gjennom hele kroppen. Omfavn det enkle livet på paradiset Diannah Bolong med bok i hengekøya og yoga på stranda. Møtet med lokalbefolkningen og alle sanseinntrykk vil gi deg minner for livet

Reisens høydepunkt

 • 300 meter til magisk sandstrand
 • Møte med landsbyhøvdingen
 • Lokale utflukter i landsbyen, barneskole, fiskerlandsby
 • Musikkfestivalen i Abene
 • Nyttårsfest i "Bushen"
 • Båttur langs mangrovene til Kokosnøttøya
Dato: 27. des - 7. jan 2025 / 12 dager
Pris 30 500 kr
Enkeltromstillegg: 3 000 kr

En ferie med ringvirkninger for mennesker og miljø

På Diannah Bolong bidrar du til å øke fokuset på grønn turisme i reiselivsbransjen, her hentes strømmen fra solcellepanel, vannet fra egen brønn, og maten så langt det lar seg gjøre er kortreist og økologisk.

Her skapes møteplasser mellom kulturer og du bidrar til gjensidig vekst mellom vertskap og gjester. Vi besøker barna på barneskolen og landsbyhøvdingen, i Diannah, hvor vi får et innblikk i hvordan utdannelse og samfunnet fungerer.

Vi handler hos lokale venner, og vet at pengene vi bruker på håndlagede vesker, klær og smykker går rett til familiene som trenger det.

Oppdag indre ro med naturen som bakteppe

Du lever i tråd med naturen, stå opp til en soloppgang du aldri har sett maken til, etterfulgt av yoga og morgenbad og en liten tur tilbake over elven der fuglelivet begynner å våkne. Sanseinntrykkene er mange i det du lar deg selv vitne dagen utfolde seg. Du trommer i skyggene av trærne, nyter hjemmelaget juice fra baobab, og teen trukket på blader fra vekstene rundt oss. Glo lenge inn i et nytt fargespekter av solnedgang hver eneste kveld, og ikke glem å kast et blikk opp på den stjerneklare nattehimmelen før du lukker øynene for natta. Vil du ennå tettere på? Da lager vi sovesal med madrasser og myggnetting i restauranten så du kan kjenne den varme sommerbrisen klemme deg før du sovner.

Yoga for alle

Rebecca underviser dynamisk yoga som gir deg styrke, energi og balansetrening på morgenen. På kveldene gjør vi yin yoga. Det er rolig form av rolige strekk av bindevevet og som nærer skjelettet. Det blir også tid for meditasjon og dybdeavspenning. Vi gjør yoga på stranden, og på Diannah Bolong. Noen kvelder setter vi oss ned og bare nyter solnedgangen sammen. Yogaen tilpasses alle, og du trenger ikke ha erfaring fra før. Har du en stødig yogapraksis vil du få litt ekstra utfordring og tilpasning etter ønske og behov.

Vennskap i vertskapet

Rebecca har reist hit jevnlig siden 2010, og dette blir 6. gang med gruppe fra Vilja. De ansatte på Diannah Bolong anser hun som nære venner og omtrent familie. Moussa Fofana fra Senegal bor i Oslo og har blitt en av Rebeccas beste venner opp gjennom årene. De jobber tett sammen for å tilrettelegge reisen for oss i Vilja.

I tillegg til Viljaleder Rebecca, er det utrolig flinke guider og ansatte på Diannah Bolong. Cools og Barros er dine økospesialister, de forteller deg alt som er verdt å vite om plantene i området. Barros for øvrig, er et vandrende leksikon og svarer på alle spørsmål om politikk, heksebrygg, språk, blomster, religion og samfunn.

Stedet

Diannah er en liten landsby hvor alle kjenner alle. Bli kjent med det varme og inkluderende hverdagslivet ved å leve tett på lokalbefolkningen. Slipp deg løs til herlige rytmer fra Djembe trommer eller ta en lur i hengekøyen i skyggen fra de store palmetrærne.

Overnatting

Diannah Bolong

Vårt lille paradis Diannah Bolong består av enkle soverom i bungalows (murhus), en koselig restaurant der det serveres kortreiste måltider hver dag og et lite område der det dyrkes egen frukt og grønnsaker. Ikke mer enn 300 meter unna finnes kilometervis med nydelige strender og herlig badevann vi har helt for oss selv.

Standarden kan sammenlignes med å være på camping, men er både autentisk og sjarmerende, og har alt vi trenger. På Diannah Bolong kan du bare "subbe rundt" barbeint, ligge i hengekøyen eller nyte hjemmelaget juice stappfull av vitaminer. Her tar vi livet med ro, prinsippet "African time" er en nydelig del av opplevelsen av å være her.

Rombeskrivelse: Enkeltrom eller dobbeltrom i hus/bungalows

 • De fleste rom har eget bad, noen rom har kort vei til toalett i sidebygg.
 • Det er ikke aircondition, men en vifte på hvert rom.
 • Rommene har en vanlig stikkontakt og en liten lampe, noen rom har bord og stoler
 • Vifte på rommet
 • Nærhet til stranden
 • Myggnetting til seng
Les mer

Leder

Rebecca van Eck

Reisetyper: Ansvarlig turisme, Yogareise

Rebecca van Eck er en reiseglad sjel, og liker å legge reisene sine til steder som tar ekstra godt vare på mennesker og miljø. Hun er massasjeterapeut og holistisk yogalærer med hovedfokus på bindevevsarbeid. Rebecca heier på kroppens evne til å helbrede seg selv, og at veien til en kropp og sinn i balanse er individuell. På reisene sine underviser hun i yin, vinyasa, hatha, meditasjon og dans.

Portrettbilde av Rebecca van Eck
Les mer om Rebecca van Eck

Program

Reise alene?

Hele 8 av 10 av våre damer begynner reisen alene. Men dette varer ikke lenge! På våre reiser møter du alltid en gruppe likesinnede med samme lidenskap og eventyrlyst som du. Fra første dag er reisen fylt med aktiviteter, glede og fellesskap – og ved reisens slutt kjenner alle alle!

Vi i Vilja brenner for personlig vekst blant kvinner. Vi vet at vi vokser på det å tørre og utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og tre inn i ukjente farvann. Når du velger å reise med oss får du nye opplevelser, nye erfaringer og nye bekjentskaper med på reisen. Det å dele rom med en ukjent kan være en del av denne reiseopplevelsen. Med andre ord kan du fint melde deg på uten å ha en egen reisevenninne.

Tørr å oppdage verden med Vilja - vi er mange som venter på å bli kjent med deg!

Reiseopplysninger

Praktisk informasjon

Destinasjon:Senegal

Dato: 27. desember 2024

Antall dager:12

Pris fra: 30 500 kr

Hva er inkludert

 • Fly tur/retur Oslo - Banjul med mellomlanding i Brussels
 • Transport tur/retur flyplass - hotell
 • Overnatting 1 natt i delt rom på hotell i Gambia
 • Overnatting 10 netter i delt rom på Diannah Bolong
 • Alle måltid (unntatt en lunsj i Kafountine)
 • Nyttårs fest på Diannah
 • 3 trommeklasser
 • 2 danseklasser
 • Yoga hver dag med Rebecca
 • Inngang til Abene festivalen
 • Utflukter som nevnt i programmet
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Sosialt fellesskap med andre jenter
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Flytider

Avreise
Fly fra: Oslo
Fly til: Brussels
Dato:26. des.
Avgang: 26. desember - kl. 06.40
Fly fra: Brussels
Fly til: Banjul
Dato:26. des.
Avgang: 26. desember - kl. 12.10
Hjemreise
Fly fra: Banjul
Fly til: Brussels
Dato:6. jan.
Avgang: 6. januar - kl. 22.15
Fly fra: Brussels
Fly til: Oslo
Dato:7. jan.
Avgang: 7. januar - kl. 15.10

Vil du reise tidligere kan vi anbefale denne:

"Never knew of a morning in Africa when I woke up that I was not happy." - Ernest Hemingway